OLVG opent gym op oncologische afdeling

Volgend artikel: Palliatieve zorg verdient podium
Lees meer

Patiënten op de oncologie-afdeling van het OLVG kunnen sinds kort gebruik maken van een gym op de afdeling. Melissa Sombroek, verpleegkundig specialist oncologie, richtte die in met hulp van sponsors.

Sombroek heeft de gym ingericht omdat ze zich erover verbaast dat patiënten met bijvoorbeeld acute leukemie vaak langdurig in bed liggen. ‘Dat is best vreemd, omdat vooral voor deze patiënten bewegen zo ontzettend belangrijk is.”

Poliklinische patiënten

De gym is beschikbaar voor patiënten die opgenomen zijn op de afdeling oncologie. Zij kunnen samen trainen met de fysiotherapeut en in overleg ook alleen. OLVG wil de gym later mogelijk ook voor poliklinische patiënten openstellen. Sombroek: “Dit is vooral belangrijk voor patiënten die niet aanvullend verzekerd zijn. De kosten voor revalidatie zijn vaak hoog, via de onco-gym wordt revalidatie op termijn hopelijk bereikbaar voor alle oncologie patiënten in OLVG.”

Ontmoetingsplek

Omdat de gym er ook echt als een gym uitziet, hebben patiënten even het idee in een andere omgeving te zijn. “In een ideale wereld zie ik deze gym over zes maanden als een ontmoetingsplek voor onze patiënten.”

Maaike Zweers Auteur
Lees meer

Deel

Delen van data draagt bij aan betere hartzorg
Lees meer
‘Benader kosten vanuit patiënt, niet vanuit dbc’
Lees meer
Gepersonaliseerde zorg geen luxe maar noodzaak
Lees meer
Joep de Groot: ‘Meer schaal en impact digitale zorg nodig’
Lees meer
Palliatieve zorg verdient podium

Was palliatieve zorg maar een medicijn. Dan zou iedere zorgmanager, beleidsmaker of bestuurder het volop promoten.

Rob Bruntink Auteur
Lees artikel

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in