OLVG opent gym voor kankerpatiënten

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Palliatieve zorg verdient groot podium
Lees meer

Kankerpatiënten op de oncologie-afdeling van het OLVG kunnen sinds kort gebruik maken van een gym op de afdeling. Melissa Sombroek, verpleegkundig specialist oncologie, richtte die in met hulp van sponsors.

Sombroek heeft de gym ingericht omdat ze zich erover verbaast dat patiënten met bijvoorbeeld acute leukemie vaak langdurig in bed liggen. ‘Dat is best vreemd, omdat vooral voor deze patiënten bewegen zo ontzettend belangrijk is.”

Poliklinische patiënten

De gym is beschikbaar voor patiënten die opgenomen zijn op de afdeling oncologie. Zij kunnen samen trainen met de fysiotherapeut en in overleg ook alleen. OLVG wil de gym later mogelijk ook voor poliklinische patiënten openstellen. Sombroek: “Dit is vooral belangrijk voor patiënten die niet aanvullend verzekerd zijn. De kosten voor revalidatie zijn vaak hoog, via de onco-gym wordt revalidatie op termijn hopelijk bereikbaar voor alle oncologie patiënten in OLVG.”

Ontmoetingsplek

Omdat de gym er ook echt als een gym uitziet, hebben patiënten even het idee in een andere omgeving te zijn. “In een ideale wereld zie ik deze gym over zes maanden als een ontmoetingsplek voor onze patiënten.”

Deel

artikel
HLTH breekt lans voor vrouwengezondheid
Lees meer
artikel
Gepaste zorg is soms kwestie van ‘gewoon stoppen’
Lees meer
artikel
International Forum on Quality and Safety in Healthcare komt naar Utrecht
Lees meer
artikel
Zorgverzekeraar steekt zes miljoen in zorginvesteringsfonds
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in