Primio-app maakt leren op werkplek gemakkelijker

Maaike Zweers Auteur
Lees meer

Primio ontvangt 1,5 miljoen euro financiering voor de verdere uitrol en opschaling van de app voor werkplekleren in de zorg. De ambitie is om hiermee te gaan bijdragen aan de ontwikkeling van maar liefst één miljoen zorgprofessionals.

De Primio-app helpt zorgmedewerkers in hun werk door de juiste kennis laagdrempelig en gebruiksvriendelijk aan te bieden op de smartphone. Ook mantelzorgers gebruiken de app. De app zorgt voor snellere inzetbaarheid van nieuw zorgpersoneel en reductie van verletkosten.

Werkplekleren

De app van Primio maakt gebruik van mobiele microlearning: korte, visuele en interactieve leeractiviteiten in een app. De app maakt  werkplekleren gemakkelijker. Zo zijn mensen sneller en efficiënter inzetbaar. Ze voelen ze zich beter ondersteund in hun werk en zijn ze daardoor zelfverzekerder in hun werk.

Landelijk uitrollen

Zorgmedewerkers van onder andere Spaarne Gasthuis, Lelie zorggroep, Kloek, Mantelaar, Cedrah en Thuiszorg Het Friese Land maken al gebruik van de Primio-app. Volgens Christa Lubben, Innovatiemanager Lelie Zorggroep voelen zorgmedewerkers zich dankzij de app 40 procent beter ondersteund in hun werk. “We gaan daarom voor de afdeling Hulp bij huishouden Primio landelijk uitrollen.”

Meer kennis onthouden

Primio-oprichter Christiaan Uythoven: “Kennisoverdracht wordt met de app van Primio interactief en effectief, maar vooral ook leuk. Medewerkers houden spelenderwijs vaardigheden bij en leren nieuwe dingen in slechts vijf tot tien minuten per dag. En omdat informatie in kleine, eenvoudig te begrijpen porties wordt aangeboden, onthouden medewerkers tot wel 80 procent meer kennis.”

Doorstroming medewerkers

De app zorgt voor grotere stroming van medewerkers dankzij het continue opleidingsmodel. Douwe Jippes, managing partner Healthy.Capital: “Medewerkers hoeven niet te worden uitgeroosterd. Dat bespaart zorginstellingen veel kosten en patiënten en cliënten ontvangen die zorg die ze nodig hebben. Dat is heel waardevol in deze tijd van tekorten.”

 

Deel

artikel
Thebe verdubbelt gebruik bewezen effectieve techniek
Lees meer
artikel
Ravijnjaar 2026: bereid je op tijd voor
Lees meer
artikel
Zorg zoekt naarstig naar vangrails voor AI
Lees meer
artikel
Pepper podcast: Tired of Cancer als maatje voor kankerpatiënten
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in