Volop gezond en groen gedrag tijdens Arts en Leefstijl Week

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Uitgelicht event: Arts en Leefstijl Week
Lees meer

Op maandag 13 maart gaat de Arts en Leefstijl Week van start. Laat je van maandag 13 tot en met donderdag 16 maart iedere avond online inspireren. Op vrijdag 17 maart is er van 9.15-14.00 uur een online én fysiek programma vanuit de studio in Utrecht en bij VGZ in Arnhem.

Een integrale multidisciplinaire benadering van de patiënt, met waar mogelijk eigen regie van de patiënt, is cruciaal. Niet alleen de rol van de eerste en tweede lijn worden besproken. Ook de rol van de nulde lijn, het sociale domein en de bedrijfsarts komt aan bod tijdens de Arts en Leefstijl Week.

Burn-out

De zorg is één van de grootste werkgevers en de sector waar uitval als gevolg van burn-out of stress regelmatig voorkomt. Het belang van zelfzorg om voor de ander te kunnen zorgen wordt besproken alsmede de rol van een ander leiderschap op alle niveaus binnen de zorg: compassievol leiderschap.

In het recent getekende integraal zorgakkoord (IZA) staat het leefstijlgesprek en inzetten van leefstijlinterventies in elk consult als leidraad. Maar hoe doe je dit ook in een kort consult?

De sprekers

Lees hier de interviews met enkele sprekers

Bekijk hier het volledige programma.

Deel

artikel
‘Chronische stress steeds groter probleem’
Lees meer
artikel
Tessa Kouwenhoven: ‘Leefstijlgeneeskunde maakt werknemers blij en vitaal’
Lees meer
artikel
Rogier Hoenders: ‘Leefstijlprogramma empowert patiënten in ggz’
Lees meer
artikel
Baukje van den Heuvel: ‘Prehabilitatie opschalen naar heel Nederland’
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in