Zorginnovatie op Dutch Health Hub

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Zes tips om je innovatievermogen te versterken
Lees meer

Zorginnovatie is één van de onderwerpen waarop we dit jaar op Dutch Health Hub beweging hebben gemaakt. Via open brieven, reacties daarop, ingezonden stukken en interviews kwam het onderwerp veelvuldig aan bod. Om de beweging op gang te houden: de artikelen op een rij.

Digitale zorginnovaties stranden in bureaucratisch moeras

Digitale zorginnovaties dreigen stuk te lopen op het uitblijven van structurele financiering. Zonder uniform beoordelingskader verdrinken innovaties die klaar zijn voor het verzekerde pakket in ‘een bureaucratisch moeras’, waarschuwt medeoprichter Robbert Brouwer van SyncVR Medical. Daarmee gaat broodnodige innovatiekracht verloren en raakt Nederland internationaal achterop.
Lees verder >

Noodkreet over innovatieklimaat in zorg vindt weerklank

De noodkreet over het innovatieklimaat in de zorg van zorgondernemer Robbert Brouwer vindt weerklank. Collega-zorgondernemers en zorgaanbieders scharen zich op social media massaal achter de open brief.
Lees verder >

Open brief aan CZ: drie suggesties om digitale transformatie te versnellen

“Ik ben inmiddels al een heel aantal jaren bij CZ verzekerd. Naar tevredenheid overigens. In die periode ben ik CZ steeds meer gaan zien als mijn vertegenwoordiger in de zorgmarkt. In deze open brief vraag ik CZ dus om de digitale transformatie van de zorg actief te helpen versnellen.” Arnoud van Petersen geeft drie suggesties.
Lees verder >

Joep de Groot: ‘Meer schaal en impact digitale zorg nodig’

Joep de Groot, de voorzitter van de raad van bestuur van CZ, reageert op de open brief van Arnoud van Petersen.
Lees verder >

Onrust in innovatieland: systeem blokkeert opschaling

Opschaling van effectieve zorginnovaties is lastig in het huidige systeem. Er is dus onrust in zorginnovatieland. Dat lijkt volkomen terecht als je de eerdere publieke brieven leest hier op de Dutch Health Hub.
Lees verder >

Douwe Jippes: ‘Voor zorginnovatie niet blindstaren op buitenland’

De bijdragen van Robbert Brouwer en Nino Bellengé zijn volgens Douwe Jippes hem boeiend, maar ze zijn te eenzijdig ingestoken. Hij legt uit waarom.
Lees verder >

Onderzoek Techleap: Nederlandse zorg-startups missen groeimogelijkheden

Nederlandse zorg-startups lopen tegen fikse barrières aan als ze willen groeien. Dat dwingt deze veelbelovende Nederlandse bedrijven richting het buitenland. Dit blijkt uit een groot onderzoek door Stichting Techleap. En zo loopt Nederland innovaties en banen mis.
Lees verder >

TechLeap-voorman Van Oranje-Nassau roept op tot zorgakkoord

Om zorginnovatie een impuls te geven en de adaptatie van nieuwe technologie te versnellen, is een gemeenschappelijke stip op de horizon nodig. “Waarom naar het voorbeeld van het klimaatakkoord geen zorgakkoord?”, oppert TechLeap-voorman Constantijn van Oranje-Nassau tijdens Zorg & ICT.
Lees verder >

Deel

artikel
Podcast Pepper geeft ondernemers flinke dosis energie
Lees meer
artikel
Robert Kuipers: ‘Ellogon voorkomt onnodige immunotherapie’
Lees meer
artikel
Gloovy Eco Gloves: ‘Hapklare oplossing met mega-impact’
Lees meer
artikel
Nationale Zorginnovatieprijs 2024: bekijk de finalisten
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in