BeBright, Movimento en Visiom slaan handen ineen

Philip van de Poel Auteur
Lees meer
Volgend artikel: ‘Digitalisering zorg vraagt om gerichte strategie’
Lees meer

Transformatie van de zorg vraagt om duidelijke keuzes, nieuw leiderschap en continue aandacht voor vaardigheden. Om strategieontwikkeling, implementatie en training dichter bij elkaar te brengen, bundelen adviesbureau BeBright, wervings-, selectie- en interim-bureau Movimento en opleidingsinstituut Visiom hun krachten.

“Dit is een mooie eerste stap om te zorgen dat we onze opdrachtgevers in de zorg niet alleen helpen met visie, strategie en innovatie maar ook kunnen ondersteunen bij de implementatie”, zo laat Philip Idenburg, managing partner van strategie- en innovatie-bureau BeBright, weten. “Tenslotte start zorgtransformatie niet met de juiste zorg op de juiste plek, maar blijkt keer op keer dat succesvolle transformatie start met de juiste vrouw of man op de juiste plek.”

Veranderkundig vermogen

“Door de samenwerking met BeBright en Visiom kunnen we onze opdrachtgevers helpen om zichzelf opnieuw uit te vinden terwijl de winkel openblijft”, zegt Astrid Booij Liewers, eigenaar en oprichter van Movimento. Als ‘partner in leiderschap in zorg en welzijn’ is Movimento van mening dat nieuw leiderschap een cruciale voorwaarde is voor de noodzakelijke koersverandering in de zorg. Samenwerking met alle interne en externe stakeholders is daarbij essentieel. “Dat vraagt transformationeel leiderschap binnen de raad van bestuur, het management en in de toezichthoudende rollen”, aldus Booij. “Daarnaast is er behoefte aan een groot veranderkundig vermogen, mede te realiseren door de inzet van interim managers en programmamanagers.”

Gedrag

Naast innovatie en leiderschap is ook medewerkersbetrokkenheid een essentieel onderdeel van transformatie. Met het oog op duurzame inzetbaarheid zal de zorg meer dan ooit moeten investeren in opleiding en training. Dit betreft niet alleen het aanleren van nieuwe kennis en vaardigheden, maar ook het afleren van oud gedrag. “Daarbij hebben we elke medewerker nodig”, aldus directeur Meijke van Herwijnen van Visiom, dat al langer partnert met BeBright. “We staan we voor de uitdaging om iedereen van -medewerker tot manager- te leren omgaan met zowel nieuwe technologie en zorgvernieuwing als ook met de toenemende ervaren werkdruk.”

Transformatiepartner

De samenwerking tussen BeBright, Movimento en Visiom wordt gesteund door Delta Equity Partners. Wat de investeringsmaatschappij betreft is de krachtenbundeling een eerste stap op weg naar een groter samenwerkingsverband. “Onze focus is ondernemers ondersteunen bij het bouwen van kwaliteitsleiders in zorg en technologie”, reageert John Luijs, partner bij DELTA Equity Partners. “Wij geloven dat de samenwerking van BeBright, Movimento en Visiom een belangrijke eerste stap is in het bouwen van de kwalitatief beste transformatiepartner voor Nederlandse zorginstellingen.”

Deel

artikel
Zorg Enablers: innovatie relevanter dan ooit
Lees meer
artikel
Laatste levensfase: meebeslissen ja, anticiperen nee
Lees meer
artikel
Platform biedt kostenefficiënte hoorzorg op afstand
Lees meer
artikel
Maastro halveert wachttijd behandeling longkanker
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in