BeterDichtbij schoolt zorgprofessionals in online communiceren

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Huisartsenpraktijk De Componist deelt digitaal succesverhaal
Lees meer

Zorgprofessionals communiceren steeds vaker digitaal. Dat doet een beroep op nieuwe vaardigheden. Om zorgprofessionals hierbij te ondersteunen, ontwikkelde BeterDichtbij compacte online trainingen. De eerste, Beeldbellen in de zorg, is nu gratis beschikbaar.

“Bij digitaal communiceren mis je een eerste contactmoment waarop je iemand bijvoorbeeld uit de wachtkamer ophaalt. Ook kun je je lichaamstaal niet inzetten, zoals bij een fysiek consult. Daar zijn digitaal heel goede alternatieven voor, maar die zijn nog niet bij iedereen goed bekend. Daardoor ligt de drempel voor een digitaal consult soms onnodig hoog”, aldus  programmamanager Zonja de Klein.

Persoonlijk communiceren

“We zien dat hier een groeiende behoefte aan is, want juist ook digitaal is begrijpelijk en persoonlijk communiceren met patiënten en cliënten heel belangrijk. Vanuit onze rol én als initiatief van de zorgsector zelf, hebben we als BeterDichtbij Academie met NVZ en SAZ deze training ontwikkeld”, aldus De Klein.

Beeldbellen

De eerste minicursus gaat over beeldbellen. Zorgprofessionals leren hoe je professioneel en prettig voor de camera zit, wat de belangrijkste communicatietips voor persoonlijk contact zijn en hoe je veilig communiceert met je patiënten via beeldbellen. De minicursus bestaat uit twee cursusvideo’s en een praktische hand-out. Voor wie verder aan de slag wil, inclusief oefeningen en persoonlijke feedback, wordt geadviseerd om een groepstraining of persoonlijke coaching aan te vragen.

Deel

artikel
BeBright, Movimento en Visiom slaan handen ineen
Lees meer
artikel
Wachtlijsten ggz: geef ernstige patiënten voorrang
Lees meer
artikel
VR en AR in de zorg: do’s en don’ts
Lees meer
artikel
Excursie over de beursvloer: inspiratie voor de ouderenzorg
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in