Werken

Met 1,4 miljoen werknemers is de zorg met afstand de grootste werkgever. De druk op de medewerkers zorgt voor ziekte, verzuim en een grote uitstroom. Alle reden om in te zetten op hogere productiviteit, duurzame inzetbaarheid en het aanboren van verborgen arbeidsreserves. Dit vereist nieuwe manieren van opleiden, werven, contracteren en belonen.

Arbeidsmarkt zorg komt onder hoogspanning

Het nieuwe jaar is amper een maand oud of de signalen op de arbeidsmarkt in de zorg springen op rood. Dat leert een rondje langs de digitale velden. Het personeelstekort in zorg loopt hard op. De loonkloof groeit. Vakbonden stappen naar de rechter. De agressie tegen zorgpersoneel loopt de spuigaten uit. De opleiding stokt. En de minister voor Langdurige Zorg belooft nog maar eens een nieuw onderzoek.  

Lees meer
Klinisch informatici steken handen uit de mouwen
Lees meer
Personeelstekort prikkelt tot praktische oplossingen
Lees meer
GGZ Oost Brabant geeft robot arbeidscontract
Lees meer
Planetree: verruil passiviteit in zorg voor participatie
Lees meer
Zorgversterkers gaat personeelstekort in regio Utrecht aanpakken
Lees meer
Mix & Match verbindt thuiszorg met zorgtechnologie
Lees meer
Bekijk alles over Werken

Themapartners werken

Het personeelstekort in de zorg: oorzaken en oplossingen

Het het personeelstekort in de zorg blijft een hoofdpijndossier. En zijn verschillen per branche en per regio, maar het probleem speelt overal. Vijf oorzaken. En oplossingen.

Kim Sterenborg Auteur
Lees meer
Lees meer

Events werken

27 feb
  • Webinar
  • |
Duurzaamheid in de zorg
Lees meer
Bekijk alles

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in