Verduurzamen

De zorg is een grote vervuiler. Met de Green Deal Duurzame Zorg zet de branche stappen naar verduurzaming. Die omvat verlaging van de CO2-uitstoot, minder medicijnresten en een gezonde leefomgeving. Ook personele inzetbaarheid vraagt een duurzame aanpak.

Vergroen de SEH: verminder het medicijngebruik

Medicijnverspilling aanpakken is een belangrijke stap voor het vergroenen van de SEH. En niet alleen voor de SEH. Zeven tips om minder medicijnen voor te schrijven en het medicijnafval te beperken.

Lees meer
NVZ: ‘Groene zorg is geen toekomstmuziek meer’
Lees meer
Handboek helpt SEH vergroenen
Lees meer
‘Duurzaamheid is goed voor omgeving én voor financieel beleid’
Lees meer
‘Duurzame zorginkoop raakt facilitaire leveranciers’
Lees meer
Marjo Vissers: ‘Stop met pleisters plakken in ggz’
Lees meer
‘Gezondheid begint bij regeneratieve voeding’
Lees meer
Bekijk alles over Verduurzamen

Themapartners verduurzamen

Jan Rotmans: ‘Haalbaarheid Green Deal Duurzame Zorg is nul’

De zorg loopt qua duurzaamheid vijftien tot twintig jaar achter op andere sectoren. Dat stelt ‘duurzaamheidsprofessor’ Jan Rotmans. Op grond van energieverbruik en afvalproductie is de zorg in zijn woorden 'één van de meest onduurzame sectoren'. Voeg daarbij het gebrek aan leiderschap en daadkracht en de kans dat de zorg de doelen van de Green Deal Duurzame Zorg 3.0 haalt is volgens hem nihil.

Philip van de Poel Auteur
Lees meer
Lees meer

Events verduurzamen

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in