Verduurzamen

De zorg is een grote vervuiler. Met de Green Deal Duurzame Zorg zet de branche stappen naar verduurzaming. Die omvat verlaging van de CO2-uitstoot, minder medicijnresten en een gezonde leefomgeving. Ook personele inzetbaarheid vraagt een duurzame aanpak.

‘Duurzaamheid is ook voor zorgfinancial bittere noodzaak’

Duurzaamheid hoort integraal onderdeel te zijn van een gezonde, reguliere bedrijfsvoering van zorgorganisaties. Dat betoogt voorzitter Jorrit Wigchert van de vereniging voor financials in de zorg Fizi. Sceptici plaatsen duurzaamheid nog vaak in “de boomknuffelhoek”. Ten onrechte, vindt Wigchert: “Duurzaamheid is de sleutel tot sterke, veerkrachtige zorgorganisaties.”

Lees meer
Gloovy Eco Gloves: ‘Hapklare oplossing met mega-impact’
Lees meer
‘Zorg moet grotendeels af van narcosegas’
Lees meer
Professional heeft genoeg van ‘wegwerp-zorg’
Lees meer
‘Veel meer dan 100 miljoen aan medicijnen weggegooid’
Lees meer
Nieuwe bestuursvoorzitter Amsterdam UMC gaat voor groen
Lees meer
‘Stop met weggooien van ongebruikt incontinentiemateriaal’
Lees meer
Bekijk alles over Verduurzamen

Themapartners verduurzamen

Verduurzaming zorg: vier thema’s

Ook de zorg gaat verduurzamen. Geheel in de geest van het Klimaatakkoord, van het streven naar een circulaire economie, van Hippocrates en van het onderhouden van een goed leefbare wereld. Daar wordt iedereen gezonder van.

Rolf de Vos Auteur
Lees meer
Lees meer

Events verduurzamen

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in