Nationale Zorginnovatieprijs: bekijk de finalisten

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Uitgelicht event: Health Valley Event 2023
Lees meer

Afgelopen weken vonden de regionale voorrondes van de Nationale Zorginnovatieprijs plaats. Daar kwamen acht finalisten uit. Op 30 maart pitchen ze hun innovatie het Health Valley Event. Bekijk het overzicht en stem binnenkort op je favoriet.

Op 30 maart wordt bekend wie de vakjuryprijs ter waarde van 10.000 euro of de publieksprijs van 5.000 in de wacht sleept. Het publiek beslist over de winnaar van de publieksprijs door te stemmen op hun favoriete innovatie. Dit is mogelijk van maandag 20 maart 10:00 tot maandag 27 maart 10:00 uur. De finalisten hebben hiermee een week de tijd om zoveel mogelijk stemmen te werven voor de publieksprijs.

Bib-stoel

Bib staat voor ‘Blijf in Beweging’. De Bib stoel is een mechanische sta-op stoel die werkt op basis van je eigen kracht en balans. Hierdoor is er geen elektra of accu nodig. De stoel is circulair door middel van terugkoop en is duurzaam zowel in gebruik als materiaal. Het gebruik van de Bib stoel versterkt en behoudt de spierkracht.

Huisartsen van Nederland

Huisartsen van Nederland biedt via slimme triagesoftware een efficiënt patiëntflow managementsysteem. Hiermee zijn triage- en praktijkprocessen te optimaliseren. Dit vergroot de toegankelijkheid en kwaliteit van zorg voor de patiënt, terwijl het de werkdruk vermindert en de capaciteit van de praktijk verhoogt.

Momo Bedsense

Met de Momo Bedsense app kunnen zorgmederwerker op afstand zien of bewoners in een verpleeghuis bijvoorbeeld onrustig zijn of welke bewoner het bed uit is gegaan. De app is gekoppeld aan een bedsensor die onder het matras ligt. Via de app krijgen zorgverleners in één oogopslag een overzicht van alle bewoners en kunnen ze gericht handelen. De voorspellende en live inzichten verlagen de werkdruk en helpen bij persoonsgerichte zorg. Dit resulteert in minder valincidenten en een betere nachtrust voor bewoners.
Lees het artikel op Dutch Health Hub

Periscope

Periscope is een AI-systeem van Healthplus.ai. Het voorspelt door hergebruik van bestaande ziekenhuisgegevens nauwkeurig of een patiënt na operatie een infectie zal krijgen. Dit verlaagt het aantal complicaties, net als de impact van de infectie en de kosten hiervan.
Lees het artikel op Dutch Health Hub

Sara Robotics

SARA is een zorgrobot die staat voor een betere kwaliteit van leven en werken. De autonome technologie werkt ter ondersteu­ning van zorgmedewerkers in de langdu­rige zorg. Dit doet SARA door het bieden van rust, zelfredzaamheid en sociale betrokkenheid. Dit creëert een betere werkbalans voor zorgverleners. En de  robot biedt extra zorg aan cliënten waar het personeel niet altijd tijd voor heeft.

Sole by PodoPrinter

SOLE by PodoPrinter omvat de gehele workflow van het ontwerpen van steunzolen tot aan het 3D printen ervan met een specifiek filament, de ‘inkt’ van een 3D-printer. Zonder kennis zijn op maat gemaakte steunzolen te printen. Na het maken van een design door middel van een 2D of 3D voetscan in de software gaat het design naar de printer. Met een unieke lopende band constructie kan de printer non-stop produceren.

Spreekuur.nl

Via Spreekuur.nl kunnen patiënten veilig online advies krijgen van de huisarts. De patiënt bereidt zelf het consult voor door gevalideerde triage- en anamnese vragen te beantwoorden. De huisarts in de praktijk of op de huisartsenpost krijgt deze informatie overzichtelijk aangeboden. Vervolgens is het consult vlot af te handelen via een chat of indien gewenst via beeldbellen.

VR Bieb

VR Bieb biedt zorgprofessionals een ruim assortiment aan VR-trainingen. Dankzij deze VR-trainingen kunnen zorgprofessionals levensechte scenario’s beleven en zich beter inleven in een situatie. Dit slaat een realistische brug tussen theorie en praktijk, waardoor de lesstof beter te onthouden is.

Deel

artikel
Slimme bed-app verlicht nachtdienst
Lees meer
artikel
Healthplus voorspelt postoperatieve infecties met AI
Lees meer
event
Vind de weg in subsidie- en fondsenland
Lees meer
event
Innovatie door de bril van de zorgverzekeraar
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in