Future Health Expo: zorginnovatie als kunstuiting

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Volgend artikel: ‘Design thinking brengt zorginnovatie verder’
Lees meer

Health Hub Utrecht toont met de Future Health Expo honderd vernieuwende ontwerpen voor gezondheid en geluk. Ze zijn de afgelopen jaren door designers en kunstenaars bedacht en vaak ook uitgevoerd.

Deze ‘future health designs’ waren tijdens de Dutch Health Week te zien bij Jaarbeurs en op Utrecht CS.

Innovatie in de wereld van zorg en welzijn staat volgens Health Hub Utrecht nog te vaak alleen in het teken van efficiëntie en effectiviteit. Empathie en ethiek zijn meestal geen  kernbegrippen in het proces, terwijl ze de kans op innovatiesucces sterk vergroten.

Gezondheid en geluk

Of zoals Alain Dujardin, curator van de Future Health Expo 2022, het verwoordt: “Als je samen met inwoners of patiënten praktisch vormgeeft aan gezondheid en geluk in alle fases van hun leven, is de kans veel groter dat zij de vernieuwing ook daadwerkelijk inpassen in hun dagelijkse leven. De ontwerpen laten stuk-voor-stuk zien wat empathie, verbeeldingskracht en gedragsverandering kunnen betekenen voor gezondheid. Nu en in de toekomst.”

Utrecht 900

De Future Health Expo vindt mede plaats in het licht van Utrecht 900. De ontwerpen zijn tot eind oktober te zien op verschillende momenten en via diverse on- en offline tentoonstellingen. Tijdens de Utrecht Science Week van 30 tot en met 7 oktober worden de ontwerpen ‘live’ getoond op diverse locaties in de stad.  Alle ontwerpen zijn het komende half jaar te zien op de website van Health Hub Utrecht.

Deel

artikel
Jethro Hardeman: ‘Zorg heeft innovatievaardigheid nodig’
Lees meer
artikel
Healthplus voorspelt postoperatieve infecties met AI
Lees meer
artikel
‘Alles wat we doen, moet duurzamer’
Lees meer
artikel
Medicijnen op maat printen in de apotheek
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in