‘Innovatietours Ouder Worden 2040 groot succes’

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Excursie over de beursvloer: inspiratie voor de ouderenzorg
Lees meer

Op Zorg & ict, Zorg & food en Zorg & facility waren volop innovaties te zien die de zorg in de verouderende samenleving overeind kunnen gaan houden. Ouder Worden 2040 nam dagelijks tientallen bezoekers mee op tour. 

Foto: Jiska de Wit, BeBright

Tijdens de events waren er iedere dag innovatietours. Sommige waren algemeen, andere richtten zich op speciale doelgroepen als CMIO’s en het Ins. Deelnemers verzamelden zich op de stand van Ouder Worden 2040. Na een korte inleiding werden ze voorzien van headsets meegenomen over de beurs. De belangstelling was overweldigend, aldus organisatoren Jiska de Wit en Sjoerd Emonts van BeBright.

Emonts: “Bezoekers vonden het een fijne manier om in het grote aanbod een rode draad te ontdekken. Ze werden verrast door standhouders als Attendi, Yarado, Inmu  en Innopastry. Ze deden inzichten op die ze zonder de tour gemist zouden hebben.”

Compacte selectie

De Wit: “De deelnemers die ik heb gesproken, vonden het heel erg prettig om op deze manier een compacte selectie van stands te bekijken. Bestuurders konden ‘redelijk anoniem’ in de groep meewandelen en verpleegkundigen vonden het fijn om juist eens wat meer aandacht te krijgen van standhouders en de presentaties te horen. De deelnemers kregen dankzij de tour de kans om echt op inhoud de verdieping te zoeken met mede-deelnemers en standhouders. Waarbij de begeleiding zorg droeg voor het verbinden aan Ouder Worden 2040.”

Onderlinge verbindingen

Ze noemt de gesprekken tussen standhouders en deelnemers heel inspirerend. Welke vragen leven er nu bij zorgbestuurders en zorgmedewerkers?  Van deze mogelijkheid werd volgens haar goed gebruik gemaakt. Emonts vult aan: “Naast de interacties werden er ook meteen onderlinge verbindingen gelegd, met het open delen van ervaringen over wat goed ging en wat ook niet, en groeide ook het besef dat we het samen moesten doen.  De tour gaf de deelnemers een inkijkje in de mogelijkheden. Die bleken bij de deelnemers toch nog vaak onbekend. Ook het besef groeide dat voor succesvolle implementatie ook naar andere aspecten gekeken moet worden dan enkel het ‘technische’.

Mooie verhalen

De standhouders namen volgens De Wit en Emonts ruim de tijd. Ze hadden een mooi verhaal voorbereid. Er waren pitches en daarnaast kregen de deelnemers de gelegenheid innovaties in werking te zien of zelf te proberen.

Succesvol aan de slag

De Wit en Emonts hopen dat ze met de tours mensen in beweging hebben gebracht. Emonts: “De tour gaf voor deelnemers inzicht én overzicht in de overvloed aan standhouders, presentaties en informatie op de drie verschillende beurzen. Fijn om dan bij de hand genomen te worden, met ook een afsluitend woord over de belangrijkste tips om morgen succesvol zelf aan de slag te kunnen met innovatie binnen de eigen organisatie.”

Deel

artikel
Zorg Enablers: innovatie relevanter dan ooit
Lees meer
artikel
Laatste levensfase: meebeslissen ja, anticiperen nee
Lees meer
artikel
Platform biedt kostenefficiënte hoorzorg op afstand
Lees meer
artikel
Maastro halveert wachttijd behandeling longkanker
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in