Luscii en AliveCor lanceren ’s werelds eerste virtuele hartkliniek

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Uitgelicht event: Zorg & ICT 2023
Lees meer

AliveCor, de wereldleider in persoonlijke elektrocardiogram (ECG) technologie, lanceert samen met Luscii ’s werelds eerste ‘virtuele hartkliniek in a box’ in Europa en Afrika. Hiermee kan een ziekenhuis of huisarts eenvoudig en geïntegreerd in het patiëntendossier digitale cardiologiezorg bieden.

Luscii Virtuele Hartkliniek biedt cardiologen en verpleegkundigen een gebruiksvriendelijke app om hun patiënten op afstand te monitoren. De app vraagt patiënten om metingen van vitale functies te doen. Die worden automatisch geanalyseerd om afwijkingen te detecteren.

Luscii integreert hiervoor de AI-gestuurde Kardia 6-kanaals ECG-technologie van AliveCor,  Omron bloeddrukmeters en weegschaal en  Happitech PPG om met de smartphone camera ritmestroken te maken. Die krijgen samen met symptoom-checker en zelfzorglessen een plek in de Thuismeten app.

Minder ziekenhuisopnames

De nieuwe mogelijkheden stellen zorgverleners in staat om hartpatiënten op afstand te monitoren. Dit vermindert ziekenhuisbezoeken of – opnames. En dat terwijl patiënten direct in contact blijven met hun zorgteam. Een tijdlijn in de app neemt patiënten aan de hand gedurende het hele zorgpad. Dit is inclusief metingen en zelfzorg educatie thuis of onderweg.

Indrukwekkende resultaten

Het gebruik van de Luscii Thuismeten app in de cardiologie liet al indrukwekkende resultaten zien. Die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de virtuele hartkliniek. Zo werd het aantal ongeplande opnames in Londen met 81 procent  gereduceerd. En in Amsterdam werd in de dienstverlening op afstand bij boezemfibrilleren 56 procent minder fysiek bezoek aan het ziekenhuis geregistreerd.

Patiëntgericht

Joris Janssen, medeoprichter Luscii: “AliveCor’s geavanceerde ECG-technologie vult ons thuismeten en begeleiding op afstand aan. We zijn trots om samen te werken. Nu kunnen nog meer patiënten hun zorg thuis te krijgen. En we ondersteunen zorgverleners om de cardiologische zorg toegankelijker, efficiënter en patiëntgerichter te maken.”

Virtuele hartkliniek per direct beschikbaar

De Luscii Virtuele Hartkliniek is per direct beschikbaar voor alle Luscii-klanten in Nederland, Europa en Afrika. Het is de verwachting dat de eerste ziekenhuizen vanaf deze zomer in Nederland, Ierland en Engeland Luscii Virtuele Hartkliniek voor patiënten zullen inzetten.

Deel

artikel
Thebe verdubbelt gebruik bewezen effectieve techniek
Lees meer
artikel
Ravijnjaar 2026: bereid je op tijd voor
Lees meer
artikel
Zorg zoekt naarstig naar vangrails voor AI
Lees meer
artikel
Pepper podcast: Tired of Cancer als maatje voor kankerpatiënten
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in