Capido helpt zoeken naar ware liefde

Sebas Eikholt Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Lichamelijke beperking is dagtaak
Lees meer

Daten met een beperking hoeft geen probleem te zijn. Inmiddels maken meer dan 10.000 Nederlandse en Vlaamse mensen met een lichamelijke of  verstandelijke beperking gebruik van Capido. 

De naam Capido is een samenvoeging van de woorden cupido en handicap. Het datingplatform werd in 2016 opgericht door Erwin Oudshoorn. Hij is geboren met een lymfatische malformatie, waardoor de lymfe niet goed functioneren en vocht zich ophoopt in de cellen. Door deze afwijking kan Oudshoorn moeilijk praten en ziet hij er bijzonder uit. Maar dat dat wil niet zeggen dat daten onmogelijk is.

Beperkingen van datingapps

Helaas ervaren mensen zoals Oudshoorn de beperkingen van populaire datingapps. Hij probeerde in het verleden via de gangbare kanalen te daten en had vaak leuke gesprekken met anderen. Toch bleef het bij een oppervlakkige chat, want zodra hij een foto stuurde werd hij afgewezen.

Daarom nam hij het heft in eigen handen en bouwde zijn eigen datingsite. Inmiddels maken meer dan 10.000 Nederlandse en Vlaamse lichamelijke en verstandelijke gehandicapten gebruik van Capido. Overigens is iedereen welkom en is het niet zo dat mensen met een beperking alleen mogen daten met gelijkgestemden. Wel hebben mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking vaak meer begrip voor elkaars situatie en ontmoeten ze elkaar nu op een laagdrempelige manier, zonder vooroordelen.

Het datingplatform

Capido is te gebruiken op de computer en te downloaden als app voor op de smartphone. De app werkt op dezelfde manier als andere datingapps, zoals Tinder en Bumble. Gebruikers maken een profiel, inclusief foto(s) en een pakkende tekst. Vervolgens kunnen ze via een handige zoekfunctie leuke singles in de buurt vinden. Profielen worden overzichtelijk weergegeven. Elke dag mogen gebruikers vijf gratis berichten versturen naar hun potentiële date.

Om onbeperkt te chatten is een betaalde premium beschikbaar. Daarmee zie je ook alvast wie jou leuk vindt. Naast het daten worden ook handige tips gegeven in de vorm van blogs en video’s. Die geven meer informatie over bijvoorbeeld het aanmelden, inloggen, opzeggen en andere functies op het platform.

Media-aandacht

Oudshoorn vraagt via media-optredens regelmatig aandacht voor mensen die ondanks hun beperking een zo normaal mogelijk leven proberen te leiden. Hij deed een paar jaar geleden mee aan het televisieprogramma Je Zal Het Maar Hebben van BNNVARA. Ook stond hij ooit met een groot artikel in de LINDA en schoof hij vorig jaar aan bij de talkshow HLF8.

LHBTI-gehandicapten

Capido heeft speciale aandacht voor lichamelijke en verstandelijke LHBTI-gehandicapten. Volgens de datingsite is het voor deze groep extra lastig om te daten, omdat ze door hun handicap en geaardheid als anders worden gezien door veel mensen. Daarom werkt Capido samen met COC Nederland en organiseren ze gezamenlijke activiteiten.

 

Deel

artikel
Gamen is voor iedereen
Lees meer
artikel
Geluk in Beweging biedt revalidant nieuwe kans
Lees meer
artikel
HandicapNL maakt festivals voor iedereen toegankelijk
Lees meer
artikel
Teun Toebes: ‘Luister naar de stem van de medemens met dementie’
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in