Van surfplank tot software: Health~Holland stuwt innovatie op

Philip van de Poel Auteur
Lees meer
Uitgelicht event: Zorg & ICT 2023
Lees meer

Innovatieplatform Health~Holland heeft vijf innovaties geselecteerd voor de nieuwe editie van de Health Impact Accelerator. De betrokken teams gaan de komende tien weken onder begeleiding van twee ervaren coaches aan de slag met hun onderneming. De winnaar van de Health Impact Accelerator zal vervolgens op 13 juni bekend gemaakt worden tijdens Zorg & ICT, onderdeel van de Dutch Health Week.

De Health Impact Accelerator (HIA) is hét programma voor sociaal ondernemers die bij willen dragen aan een gezondere wereld. HIA beleeft dit jaar de vijfde editie. Tijdens het begeleidingsprogramma scherpen de teams onder meer de waarde-propositie van hun onderneming aan.

Ook brengen ze hun belangrijkste stakeholders in kaart en leren ze hoe het zorgbekostigingssysteem in elkaar zit. In twee driedaagse bootcamps gaan de deelnemers werken aan de meetbaarheid en de financiële haalbaarheid van hun innovatie. Daarnaast krijgen ze wekelijkse online coaching.

Potentie

Aan het einde van de rit leveren de teams een businessplan aan. Dit zullen ze pitchen voor een jury, bestaande uit ervaren business developers en stakeholders uit de sector. Zij zullen ieder team beoordelen. De kernvraag is welke onderneming de meeste potentie heeft. De winnaar van de Health Impact Accelerator zal vervolgens op 13 juni bekend gemaakt worden tijdens Zorg & ICT, onderdeel van de Dutch Health Week.

Carapax IT

Onder de deelnemende teams Carapax IT. Hier werken mensen met autisme aan hoogwaardige ICT-oplossingen. Via de innovatie Know Yourself worden mensen die gevoelig zijn voor chronische stress via remote monitoring gevolgd.

Voca Zorg

Voca Zorg is een platform voor en door zzp’ers in de zorg. Op het platform kunnen zzp’ers en zorginstellingen elkaar kunnen vinden zonder tussenkomst van een intermediair. De aangemelde zzp’ers beheren zelf hun beschikbaarheid, profiel en tarief.

Fox Connect

Fox Connect is maker van de IP-Car. Dit is een robotauto die mensen met een lichamelijke beperking helpt om digitaal meer vrijheid te ervaren. Hiermee kunnen ze vrij rond bewegen, kijken en communiceren met anderen op locaties waar zij fysiek niet meer kunnen komen.

Zelfzorg aan Zee

Zelfzorg aan Zee is een interdisciplinair behandelprogramma voor mensen die kampen met de gevolgen van long-covid, langdurige klachten na een hersenschudding of andere vormen van niet-aangeboren hersenletsel. In het oog springende onderdeel van het behandelprogramma is golfsurfen.

Kwebbel

Kwebbel heeft een veilige software ontwikkeld die op een tablet te gebruiken is. Dankzij de eenvoudige en duidelijke bediening van de software krijgen cliënten, zorgaanbieders en mantelzorgers hun eigen regie terug.

Deel

artikel
Gepaste zorg is soms kwestie van ‘gewoon stoppen’
Lees meer
artikel
International Forum on Quality and Safety in Healthcare komt naar Utrecht
Lees meer
artikel
Zorgverzekeraar steekt zes miljoen in zorginvesteringsfonds
Lees meer
artikel
mAxInsights geeft inzicht in buitenlandse markten
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in