Vitaliseren en preventie

Ruud Koolen Auteur
Lees meer

De gezondheidszorg blijft beter toegankelijk en betaalbaar naarmate burgers gezond en vitaal zijn. Daarom zijn vitaliseren en preventie zo belangrijk.

Grote woorden, maar in wezen draait het om een optelsom van bescheiden ingrepen. Deze week hebben we er artikelen over. Zo kan een werkgever bewust rekening houden met werkneemsters in de overgang en daarmee uitval van ervaren medewerksters voorkomen. Met een digitale coach monitoren ziekenhuizen Parkinson-patiënten op afstand.

Een gemeente, UWV of zorgorganisatie hoeft mensen niet elk jaar weer voor hun pgb door dezelfde hoepels te laten springen; ze ‘genezen’ immers niet van hun beperking.

“Bij ons gaat het om de vraag wat jij nodig hebt om plezierig te kunnen werken en gezond te blijven”, zegt de nieuwste partner van de Dutch Health Hub. De Everybody Groep telt huisartsenzorg, arbozorg, revalidatie, hr-management plus zingeving bij elkaar op. Met kennelijk resultaat; meer rendement en een lagere rekening voor werkgevers.

Andersom denken als sleutel tot werkgeluk en gezondheid
Reisgids op weg naar duurzame zorg
Behoud vrouwen voor de zorg, investeer in de overgang
Lichamelijke beperking is dagtaak
Parkinsoncoach houdt vrouwen uit het ziekenhuis
Rabobank steekt miljoenen in digitale preventie

 

Deel

artikel
Zes tips om je innovatievermogen te versterken
Lees meer
artikel
Medicijnverspilling: hergebruik medicijnen komt steeds dichterbij
Lees meer
artikel
Palliatieve zorg verdient groot podium
Lees meer
artikel
Patiëntreis en zorgpad zijn niet hetzelfde
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in