Win 10.000 euro met je AI-toepassing

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Uitgelicht event: Zorg & ICT 2023
Lees meer

Passende inzet van Artificiële Intelligentie (AI) kan bijdragen aan de zorgtransformatie. Heb je hier een AI-toepassing voor? Doe dan mee met de prijsvraag en win 10.000 euro.

De AI-toepassing kan ontwikkeld zijn voor het zorgproces of de toegankelijkheid van de zorg. Maar bijvoorbeeld ook voor het verbeteren van de kwaliteit en betaalbaarheid van zorg. De oplossing met de meeste potentiële impact kan rekenen op een prijs van 10.000 euro die voor de oplossing te gebruiken is.

De prijs is in het leven geroepen door Zorgverzekeraars Nederland, de Patiëntenfederatie, de Nederlandse AI Coalitie en het Ministerie van VWS.

AI-toepassing

Deze partijen zoeken expliciet naar AI-oplossingen waarvan passende inzet het meeste bijdraagt aan de zorgtransformatie zoals die staat in het IZA. Of in de aanpalende VWS-programma’s (GALA, TAZ, WOZO).

Belangrijke criteria zijn onder andere de meetbare impact binnen vijf jaar op het zorggebruik, ombuiging van de groei, het borgen van de toegankelijkheid, kwaliteit, betaalbaarheid van zorg inclusief het behouden en ontzorgen van zorgprofessionals.

Inschrijven

Inschrijven kan tot 31 maart. De winnaar wordt op 12 april bekendgemaakt tijdens tijdens het NL AI Congres van de Nederlandse AI Coalitie.

Deel

artikel
Thebe verdubbelt gebruik bewezen effectieve techniek
Lees meer
artikel
Ziekenhuizen storten zich massaal op AI
Lees meer
artikel
Cyberafpersing in de zorg laat ‘alarmerende stijging’ zien
Lees meer
artikel
Zorg zoekt naarstig naar vangrails voor AI
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in