Zorggroep Zorroo zet stap richting digitale integratie

Philip van de Poel Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Bettr Finance houdt Vital Health in de lucht
Lees meer

Zorggroep Oosterhout & Omstreken (Zorroo) zet een volgende stap naar verdieping van haar digitale werkwijze in de eerstelijnszorg. Met de ingebruikname van het Bettr-platform kiest Zorroo volgens directeur Maud Voermans de komende jaren voor een geoptimaliseerde digitale ondersteuning van declaratie- en uitbetalingsprocessen.

Zorroo is een toonaangevend regionaal samenwerkingsverband van ruim tachtig huisartsen, verdeeld over een kleine veertig praktijken. De zorggroep staat bekend om haar innovatieve aanpak en toekomstgerichte visie op digitalisering. Zo wordt er binnen Zorroo gewerkt met een digitaal triagesysteem op basis van AI. Ook beeldbellen en digitale vragenlijsten zijn onderdeel van de werkwijze.

Optimale ondersteuning

Aandacht voor digitale innovatie is er niet alleen in het primaire proces. Om de digitale ondersteuning van de declaratie- en financiële processen te optimaliseren, heeft Zorroo een driejarige samenwerkingsovereenkomst gesloten met Bettr Finance.

“Voor ons is het cruciaal dat we onze processen op het gebied van declaraties en uitbetalingen optimaal digitaal ondersteunen”, zegt directeur Maud Voermans van Zorroo. “Bettr’s oplossing ondersteunt ons proces perfect en biedt bovendien het inzicht en de regie die we nodig hebben.”

Open karakter

De kracht van Bettr zit hem volgens Voermans onder meer in het gebruiksvriendelijkheid en het open, lenige karakter. Zo heeft Bettr koppelingen met verschillende boekhoudpakketten en huisartsinformatiesystemen (HIS). Daarnaast sluit het naadloos aan op Medicom, dat door alle huisartsen in de regio Oosterhout wordt gebruikt. Bovendien is er een integratie met Topicus HAP dat op de huisartsenpost wordt gebruikt.

Regionale samenwerking

Volgens directeur Arjan Karens van Bettr Finance sluit de veelzijdigheid van het Bettr-platform naadloos aan bij de ontwikkelingen in het veld. Daarin komt steeds meer nadruk te liggen op regionale samenwerking en gezamenlijke oplossingen, met daarbij bijzondere aandacht voor het financiële proces. “Bettr Finance streeft ernaar hierin niet alleen de beste, maar ook de meest open oplossing te zijn”, reageert Karens. “Met ‘open’ bedoel ik dat we met alle partijen kunnen samenwerken en koppelen.”

Eenduidigheid

Verschillende huisartsenpraktijken die zijn aangesloten bij Zorroo zijn al overgestapt naar Bettr Finance. De verwachting is dat meer praktijken zullen volgen, waarbij Zorroo vanuit een servicegerichte en ondersteunende rol de huisartsenpraktijken faciliteert. Deze ontwikkelingen op zorggroep-, huisartsenpost- en praktijkniveau versterken de regionale samenwerking en stimuleren eenduidigheid.

Deel

artikel
Nederlandse zorg omarmt AI ondanks zorgen over data bias
Lees meer
artikel
Computable Awards 2024: bekijk de genomineerden
Lees meer
artikel
AI in ziekenhuizen krijgt flinke impuls
Lees meer
artikel
Zorg Enablers: innovatie relevanter dan ooit
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in