Zorginnovatie: vijf actuele fondsen en subsidies

Gastauteur Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Vijf tips voor een succesvolle subsidieaanvraag
Lees meer

Zoek jij regelmatig subsidies en fondsen voor zorginnovatie? Dan is dit het moment om in actie te komen. Want veel subsidieverstrekkers, vermogensfondsen en investeringsfondsen publiceren in de maanden december tot en met februari hun nieuwe thema’s, doelgroepen en deadlines voor 2023.  Vijf actuele regelingen ter inspiratie.

Door Rosa Dalhuisen

1. KWF – Programma Ontwikkeling en Implementatie Call 2023-3

Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding. KWF biedt in deze call vijf financieringsvormen aan. Het gaat om de financiering van onderzoeksprojecten, Young Investigator Grants, unieke hoog-risicoprojecten, consortium-projecten en infrastructurele initiatieven. De aanvragen dienen binnen de volgende onderzoeksfases te zijn: creation of modality, preclinical research, clinical research en implementation research.

Budget: tussen de € 150.000 en € 500.000 afhankelijk van de financieringsvorm.
Deadline: 21 maart 2023 om 12.00 uur.
Meer informatie: KWF 

2. EU4Health – Call for proposals to support structured dialogue at national or regional level on public procurement in the health sector – HERA

Er zijn nieuwe methoden nodig om nationale en regionale gezondheidszorgstelsels voor te bereiden op toekomstige noodsituaties. Met daarin concrete acties om overheidsprocedures efficiënter en veerkrachtiger te maken. Het opstellen van algemene richtsnoeren vanuit de Europese Commissie lijkt niet de juiste benadering. Nationale en regionale partijen zijn beter in staat ondersteuning te bieden bij het beoordelen van de behoeften en het doen van aanbevelingen bij het opstellen van nieuwe strategieën.  HERA moet in de Europese Unie bijdragen aan het aanpakken van kwetsbaarheden met betrekking tot de aanschaf, het aanleggen van voorraden en de distributie van medische noodmaatregelen.

Budget: er is in totaal € 5.000.000 beschikbaar
Deadline: 21 februari 2023 om 17:00 uur
Meer informatie: European Commission

3. Vooraankondiging: Ministerie van VWS – Subsidieregeling (ont)regelprojecten zorgaanbieders

De subsidieregeling (ont)regelprojecten zorgaanbieders stimuleert zorgaanbieders om in de eigen organisatie de administratieve last te verlagen. Hiermee willen zij de regeldruk verminderen die samenhangt met inkoop of verantwoording binnen zorg die geleverd wordt in het kader van zorgverzekeringswet. Het gaat bijvoorbeeld om het schrappen, veranderen, vereenvoudigen of verduidelijken van processen. De activiteiten moeten een duurzame impact hebben op de administratieve last van minimaal één zorgprofessional.

Budget: tot € 33.333 per project
Deadline: aanvragen kan tussen 1 en 31 maart 2023
Meer informatie: Ministerie VWS 

4. Holland Venture Zorg Innovaties II Coöperatief U.A.

Holland Venture Zorg Innovaties II investeert in innovatieve zorgondernemers op het gebied van medische apparatuur, diagnostiek en digitale gezondheidszorg. Zorginnovaties kunnen de kwaliteit van de zorg verbeteren en de groei van de zorgkosten beperken. Om langdurige impact in de zorg te realiseren, is een combinatie van technologie, kennis van zorgprocessen, implementatiekracht en bovenal doorzettingsvermogen cruciaal. Holland Venture investeert in ondernemers die hebben laten zien hierover te beschikken en die samen met Holland Venture een volgende stap willen zetten. De focus ligt hierbij op ondernemers die met hun zorginnovatie actief zijn op het vlak van medische apparatuur, diagnostiek en digitale gezondheidszorg.

Budget: investeringen tussen de € 250.000 en € 3.500.000
Deadline: de investeringsperiode is tot en met 2023
Meer informatie: Holland Venture Zorg Innovaties II

5. Gemeente Utrecht – Subsidies voor welzijn, zorg en gezondheid

Bij de Gemeente Utrecht zijn voor verschillende onderwerpen subsidies aan te vragen in het domein welzijn, zorg en gezondheid. Mogelijkheden zijn onder andere: buurtcentra verbeteren, hulp voor Utrechtse jeugd na coronamaatregelen, de inzet van vrijwilligers, Utrecht4globalgoals en verslavingszorg en -preventie. De subsidies zijn het gehele jaar aan te vragen met tussentijdse deadlines.

Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline: meerdere deadlines gedurende het jaar
Meer informatie: Gemeente Utrecht

Tip

Wil je begin volgend jaar met je project aan de slag? Houd dan rekening met een doorlooptijd van twee tot vijf maanden. Je hebt ongeveer acht weken nodig om je plan te schrijven en de benodigde stukken te verzamelen. Na het indienen heeft de geldgever enkele maanden nodig om alle plannen te beoordelen en mogelijk moet je tussentijds nog vragen beantwoorden. Het duurt dus even voordat je daadwerkelijk het geld op je rekening hebt staan en kunt starten met je project. Meer tips vind je hier.

Deze subsidies en fondsen komen uit de ZorgSubsidieKalender  

 

Deel

artikel
Innovatie-event HLTH rekt healthtech-agenda op
Lees meer
artikel
HLTH breekt lans voor vrouwengezondheid
Lees meer
artikel
Computable Awards 2024: bekijk de genomineerden
Lees meer
artikel
Gepaste zorg is soms kwestie van ‘gewoon stoppen’
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in