‘Zorgverslimmer’ Tenzinger haakt aan bij Dutch Health Hub

Philip van de Poel Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Zorgverslimmer geeft AI terug aan professional
Lees meer

Digitale dienstverlener Tenzinger heeft zich als partner aangesloten bij de Dutch Health Hub. Tenzinger ziet in het partnerschap een uitgelezen instrument om de noodzaak van digitale transformatie verder over het voetlicht te brengen: “Wij zijn er om met data de zorg te verbeteren. Te vermenselijken. En te verslimmen.”

“Tenzinger wil meer tijd, aandacht en geld voor de zorg”, licht marketing manager Aissam Malek de ambities toe. “De vraag naar zorg groeit enorm. Daarom moeten we verslimmen. Hoe? De zorg kunnen we duurzaam toegankelijk houden door onderling data te delen en data terug te geven aan zorgprofessionals in de vorm van inzicht en beslisondersteuning. Door een innovatief ecosysteem te faciliteren, zal de zorg meer verbonden en data-gedreven worden. Zo krijgen de zorgprofessionals meer tijd en aandacht voor cliënten.”

Innovatief ecosysteem

Tenzinger levert de bouwstenen voor een dergelijk ecosysteem. Het gaat daarbij om onder meer elektronische cliëntendossiers (ECD’s) voor ouderenzorg, gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ggz en zbc’s.

Daarnaast zet Tenzinger in op beter gebruik van big data en AI-oplossingen op maat. “Aan de hand van het 6G Dataplatform brengen wij zorgorganisaties, leveranciers, financiers, instellingen en andere belangrijke stakeholders bij elkaar. Hoe meer partners op het platform, des te meer uitwisseling en des te meer inzichten om de zorg te verslimmen. Als we de ideeën hiervoor ook nog eens met elkaar delen in de vorm van code en algoritmes, dan maken we echt met z’n allen de zorg slimmer.”

Wederzijds vertrouwen

Maleks uitleg maakt duidelijk dat samenwerking Tenzinger in het DNA zit. Maar om effectief samen te werken, zijn volgens Tenzinger wel stappen nodig richting administratieve lastenverlichting en soepeler data-uitwisseling. “De zorg echt te verslimmen vergt een andere vorm van samenwerken voor zowel zorgorganisaties als voor ICT-leveranciers, zorgverzekeraars en gemeenten. Een samenwerking gebaseerd op wederzijds vertrouwen, waardoor we bijvoorbeeld de administratieve lasten drastisch kunnen verminderen.”

“Om deze vorm van samenwerken het beste te faciliteren, is informatie nodig. Zorginstellingen beschikken over ontzettend veel data, jarenlang vastgelegd door gebruikers van hun ECD’s en andere informatiesystemen. We hebben een platform nodig waar we met z’n allen op kunnen aansluiten en elkaars data kunnen omzetten naar waardevolle beslisinformatie om de zorg te verslimmen.”

Podium voor slimme innovaties

Het partnerschap met de Dutch Health Hub wil Tenzinger onder meer benutten om het gevoel van urgentie rond digitale transformatie verder aan te jagen. “De Dutch Health Hub biedt een podium en een samenwerking aan waarin slimme innovaties, inspirerende verhalen en vooruitstrevende visies met elkaar worden gedeeld. Hierdoor worden de samenwerking, de verbinding en de discussie aangejaagd om samen met elkaar de zorg nog duurzamer en toegankelijker te maken voor iedereen.”

 

Deel

artikel
Pepper bevraagt winnaars Nationale Zorg Innovatieprijs
Lees meer
artikel
Digitale zorg Achterhoek krijgt dreun na exit PGO-leverancier
Lees meer
artikel
‘Digitalisering zorg vraagt om gerichte strategie’
Lees meer
artikel
Theo Hooghiemstra: ‘MGO vergt zorgvuldig proces’
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in