Community

Onze partners

Ons kernteam

Philip van de Poel

Philip van de Poel is sinds 1 april redacteur bij de Dutch Health Hub. De afgelopen twintig jaar heeft hij zich als journalist bewogen op het terrein van politiek, beleid en management in de zorg. Eerst als redacteur voor Zorgvisie en vanaf 2009 als medebedenker en senior-redacteur van Skipr.

Lees meer
Ruud Koolen

Ruud Koolen is Director Dutch Health Hub. Hij is bekend in de gezondheidszorg als hoofdredacteur en later als uitgever van Zorgvisie. Daarnaast bedacht en ontwikkelde hij in 2008 Skipr, het crossmediale communicatieplatform voor beslissers in de zorg. Tevens stond Koolen in 2018 aan de wieg van Qruxx, het kennisplatform voor value based healthcare.

Lees meer
Maaike Zweers

Maaike Zweers is content coördinator van de Dutch Health Hub. Ze was hiervoor de drijvende kracht achter Qruxx, het kennisplatform voor waardegedreven zorg. Van 2008 tot 2018 was ze eindredacteur van Skipr magazine.

Lees meer
Wilma Keil

Wilma Keil is media-adviseur bij de Dutch Health Hub. Ze was hiervoor werkzaam voor Skipr, Zorgvisie en Qruxx. Haar focus lag daar op new business, technologie, innovatie en IT. Daarvoor was ze jaren actief als accountmanager op het snijvlak van IT en Healthcare.

Lees meer

Onze auteurs

Rob Bruntink

Rob Bruntink is freelance-journalist/auteur met palliatieve zorg, hospicezorg en uitvaartzorg als specialisatie (sinds 1996). Hij is hoofdredacteur van het vakblad Pallium, mede-hoofdredacteur van Pal voor U (tijdschrift voor palliatieve patiënten en hun naasten) en redacteur-webmaster van palliatievezorg.nl. Hij heeft freelance-werk gedaan voor tal van zorginstellingen en koepelorganisaties op gebied van palliatieve zorg, hospicezorg en uitvaartzorg. Op de eigen website robbruntink.nl publiceert Bruntink regelmatig blogs over actuele thema’s op gebied van het levenseinde. Bruntink heeft samen met Mariska Overman het Bureau MORBidee opgericht. Bureau MORBidee ontwikkelt producten en diensten die het levenseinde bespreekbaar(der) maken. Zo maakte het Bureau tal van gesprekshulpen (van kaartspellen tot bierviltjes), al dan niet in samenwerking met verschillende universiteiten in Nederland. Ook publiceerde het Bureau in 2018 een boek voor zorgverleners over Levenseindegesprekken. In 2020 volgde een boek hierover voor het grote publiek: Ik weet niet wat ik zeggen moet. Bruntink schrijft al zo'n 25 jaar over alles wat met het levenseinde te maken heeft, omdat hij gefascineerd is door de manier waarop we (niet) omgaan met de dood in ons leven.

Ilonka Coenraad

Als interim hoofd online communicatie bij Amsterdam UMC kwam Ilonka Coenraad in aanraking met de mogelijkheden en onmogelijkheden van digitale interactie in de zorg. Volgens Ilonka is ’mensgericht ontwerpen’ de enige manier om de digitale transformatie in de zorg goed vorm te geven. Ilonka werkt sinds 2007 als interimmanager en adviseur en is oprichter van Patient Journey Lab. Patient Journey Lab werkt voor klanten zoals Santeon, de Nierstichting, kanker.nl en verschillende gemeenten

Ben Crum

Ben Crum is hoogleraar politicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en directeur van VU School of Governance. Hij doceert over Europese politiek en beleid, het ontwerp van sociaal-wetenschappelijk onderzoek, en politieke theorie. Hij is de auteur van twee boeken en publiceert veelvuldig in internationale wetenschappelijke tijdschriften en professionele media. Eerder was hij onder meer verbonden aan het Centre for European Policy Studies (Brussel), de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, en het Centre for European Studies van Harvard University.

Floor van Dijck

Als dochter van een apotheekhoudend huisarts groeide Floor van Dijck praktisch op te midden van verbandgaas, pleisters, krukken en bruine flesjes met bijzondere etiketten. Soms mocht ze, als de patiënt dat goed vond, ook wel eens kijken als haar dokter-vader een wond hechtte. Ze werd uiteindelijk allround freelance journalist, maar door het schrijven voor Dutch Health Hub treedt ze toch een klein beetje in de voetsporen van haar vader.

Sjoerd Emonts

Sjoerd Emonts (MSc) kent een achtergrond als biomedisch wetenschapper en werkt inmiddels al jaren als adviseur bij strategie- en innovatiebureau BeBright. Hier ondersteunt hij (zorg)organisaties om koers te bepalen zodat zij mee kunnen bewegen in een steeds veranderende en digitalere wereld. Als auteur van de jaarlijkse publicatie Zorg Enablers volgt hij de technologische ontwikkelingen in de zorg op de voet. En door zijn brede focus op innovatie en zorgvernieuwing is hij onder meer ook actief als innovatiecoach, gastdocent en spreker ‘Digitalisering in de zorg’ voor zorgbestuurders, innovatiemanagers en zorgprofessionals. Dagelijks laat hij zich inspireren door wat technologie ons te bieden heeft, waarbij hij als leidraad voert: ‘Technologie als enabler, niet als doel’.

Inge Guffens

Inge Guffens is freelance filmregisseur en filmmaker van opdrachtfilms en documentaires. Mensen en hun boodschap of verhalen tot hun recht laten komen op beeld, daar is ze goed in. Een vertrouwensband creëren met de hoofdpersoon heeft haar grootste prioriteit. Mensen voelen zich veilig en op hun gemak om hun verhaal te delen met haar. De inhoud en de vorm van dat verhaal staat daarbij centraal, maar ook het 'samen bouwen' aan een productie vindt ze belangrijk. Door samenwerking worden kleine dingen groot.

Rachel Henst

Rachel Henst studeerde aan de hogeschool voor Journalistiek in Utrecht en is werkzaam als journalist voor diverse media en als online marketeer. Ze is betrokken bij mensen en geïnteresseerd in hun persoonlijke verhalen. Als het gaat om de zorg, is ze een groot voorstander van persoonsgerichte zorg die ontstaat door de cliënt erbij te betrekken. In haar eigen omgeving heeft ze gezien hoe groot het verschil kan zijn als de zorg zich niet alleen richt op de dossiers en de behandelingen, maar op de mens daar achter.

Franske Keuter

Franske Keuter is lid van de raad van commissarissen van Annatommiemc, lid van de raad van toezicht van Stichting Nieuw Unicum Zandvoort, en lid van de raad van commissarissen van Surfkliniek. Daarnaast werkt zij als strategische adviseur over vraagstukken over compliance, risicomanagement en leiderschap in de zorg bij Meditrina en als docent Compliance in de zorg bij de registeropleiding Boerhaave Nascholing voor juristen. Tot 2016 was zij coördinerend specialistisch senior inspecteur IGZ(cssi) en van 1986 tot 2008 werkte ze als anesthesioloog en Intensivist opleider.

Wilco Oostwouder

Wilco Oostwouder is advocaat en lid van het Zorgteam van Loyens & Loeff. Voorts is een van de twee redacteuren van het Handboek Compliance in de Zorg (2019, tweede druk). Tevens is hij mede initiator van de Registeropleiding Compliance Officer in de Zorg, waarbij hij een bijzondere aandacht heeft voor Governance in de Zorg. De afgelopen negentien jaar was hij hoogleraar Bedrijfsfinancieel Recht aan de Universiteit Utrecht.

Kim Sterenborg

Kim Sterenborg is freelance redacteur bij de Dutch Health Hub. Ze liep ooit stage op de inkoopafdeling van het ziekenhuis op Aruba en belandde via MedischContactTV op de online redactie van Skipr. Kim deed veel online content ervaring op bij digitale bureaus en mag nu weer praktische informatie en mooie verhalen over de zorg delen.

Afke Teunen

Ervaren tekstschrijver met een bijzondere interesse in psychologie, sport en virtual reality, liefst gecombineerd. "De psychologische effecten van VR zijn ontzettend interessant. Nu kun je namelijk vrij letterlijk in iemands anders zijn schoenen staan, bijvoorbeeld van iemand met mentale problemen. Dat vergroot het begrip. VR is trouwens ook geweldig voor ontspanning en gamen tot je zweet (VR-fitness genoemd) is een fijn sportief tussendoortje."

Pieter Verbeek

Pieter Verbeek rolde na zijn studie Culturele Antropologie de journalistiek in. Als zelfstandig journalist heeft hij sindsdien onder meer gewerkt voor het ANP, de Staatscourant, Metro, Publiek Denken, Skipr, Zorgvisie en Vice Versa. Als tekstschrijver werkt hij vooral voor maatschappelijke organisaties en overheden, zoals het ministerie van BZK, gemeente Rotterdam, i-Sociaal Domein, Nuffic, RNW Media, VNG en ActiZ. “Ik schrijf over verschillende overheidsgerelateerde onderwerpen. Van onderwijs, openbaar bestuur tot de zorg. De laatste jaren heb ik steeds meer verhalen over de zorgsector gemaakt. Door corona besef ik me meer dan ooit hoe belang de zorg is voor onze steeds ouder wordende samenleving. In mijn verhalen zoek ik graag de mensen op achter de sector.”

Rolf de Vos

Rolf de Vos is natuurkundige. Hij schrijft zijn hele leven lang al over energie, milieu en klimaat. Als vakjournalist maakte hij bladen over energie en milieu, als consultant werkte hij bij een gespecialiseerd adviesbureau. Hij schreef boeken, onder andere over onderzoekprogramma’s naar CO2-opslag en offshore wind en over duurzame-energiebeleid. Nu schrijft hij als freelancer essays en interviews en werkt hij onder andere voor de Topsector Energie en het Klimaatakkoord.

Maaike de Vries

Dr. Maaike de Vries (gezondheidswetenschapper, 1972) werkt als zelfstandig innovatie- en strategie consultant vanuit Springh (www.springh.nl). Daarnaast is ze professioneel toezichthouder bij GGZ Rivierduinen, het Nederlands Huisartsen Genootschap en het Institute for Positive Health. Onlangs verscheen haar vijfde boek getiteld ‘Ook Leuke Meisjes Worden Vijftig’ (met Manon Kerkhof, Kosmos, 2020). Eerder schreef ze ‘Hoe word ik een Supervetverbrander’ (Uitgeverij Lucht, 2018) en ‘Zo werkt de zorg in Nederland’ (met Jenny Kossen, De Argumentenfabriek, 2014). Ze was redacteur van het Handboek Leefstijlgeneeskunde (met Tamara de Weijer, BSL, 2020). Maaike woont met haar man en volwassen kinderen bij de duinen en de zee.  

Willem Wansink

Journalist en historicus Willem Wansink (1953) weet wat het betekent om ziek te zijn. Dankzij een stamceltransplantatie overleefde hij kanker, nadat de ziekte vier keer bij hem was teruggekeerd. De les die hij trok: blijf veerkrachtig. Sinds 2008 is hij actief als zelfstandig publicist, ghostwriter en mediacoach. Zijn journalistieke loopbaan begon hij in 1975, als stadsverslaggever bij de Gooi- en Eemlander in Hilversum. Hij stapte over naar het universiteitsblad Folia Civitas (Universiteit van Amsterdam). Als redacteur buitenland bij het Utrechts Nieuwsblad reisde hij op Afrika. Daarna was hij acht jaar lang verslaggever bij de buitenlandrubriek Panoramiek (NOS-tv), dat opging in Nieuwsuur. In 1988 werd hij chef buitenland bij het weekblad Elsevier (nu EW), waaraan hij twintig jaar verbonden bleef. Wansink was algemeen verslaggever, politiek correspondent in Den Haag en correspondent in Duitsland. Als specialist gezondheidszorg was hij medeverantwoordelijk voor de jaarlijkse publicatie De beste ziekenhuizen. Daarnaast publiceerde hij politiek-maatschappelijke essays in het culturele tijdschrift Hollands Maandblad. Eenmaal zelfstandig schreef hij ruim honderd persoonlijke interviews voor Skipr magazine. Wansink publiceerde een tiental boeken, zoals Zo gaat het in de zorg (met Hans Feenstra), Alles is anders in de zorg (met Jaap Maljers), De verborgen elite, Iedereen journalist (met Roeland Schweitzer) en De burger de baas (met Eeke van der Veen). Zijn jongste publicatie is De broedmachine. Vernieuwen in de zorg als manier van leven (2021).

Mark van Houdenhoven

Mark van Houdenhoven is CEO van de Maartenskliniek en bijzonder hoogleraar Economische bedrijfsvoering in de gezondheidszorg aan de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Wim van Harten

Wim van Harten is bestuursvoorzitter van het Rijnstate ziekenhuis, daarnaast hoogleraar kwaliteitsmanagement en zorgtechnologie aan de Universiteit Twente en wetenschappelijk groepsleider aan het Nederland Kankerinstituut NKI.

Trix Broekmans

Trix Broekmans is freelance journaliste, uit principe en overtuiging, zegt ze er altijd bij, met een voorkeur voor human interest verhalen en interviews. Ze heeft onder meer gepubliceerd in Algemeen Dagblad, NRC, Quote, Elle, VPRO Gids en Skipr. Ook was ze vijftien jaar lang columniste voor De Gelderlander. Samen met Jaap van Eyck maakte ze de documentaire ‘Mr. Pinkpop’ en schreef diverse boeken, waaronder ‘Liverpool, a love story’ en ‘Vrouw in Rouw/de Merry Widow Club’ over haar leven na de dood van haar man. Op 11 mei verscheen haar boek ‘Een leven op zijn kop’, over de strijd van voormalige NOS-correspondent Peter d’Hamecourt na zijn herseninfarct. Haar motto: ‘In ieder mens zit een verhaal. Je hoeft het er alleen maar uit te halen.’

Henk Nies

Henk Nies is directeur Strategie & Ontwikkeling bij Vilans, het landelijke kenniscentrum voor langdurende zorg. Daarnaast is hij bijzonder hoogleraar Organisatie en beleid van zorg op de Jo Visser leerstoel aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Een van zijn nevenfuncties is het lidmaatschap van de Kwaliteitsraad van het Zorginstituut Nederland. Henk is al vele jaren betrokken bij grootschalige implementatieprogramma’s in de zorg, bij de kennisverspreiding voor en met beroepsbeoefenaren en bij toegepast onderzoek. Hij zoekt daarbij de combinatie van functies en invalshoeken op. Hij heeft in Nederland en internationaal onderzoek gedaan en gepubliceerd over ouderenzorg en ouderenbeleid, gehandicaptenzorg, kwaliteit van de zorg, mantelzorg en beroepsontwikkeling. In zijn werk aan de Vrije Universiteit richt hij zich op waardige zorg, het samenspel tussen formele en informele zorg, de betrokkenheid van burgers, innovatie van beroepen en beroepsonderwijs, regionale samenwerking tussen zorg en het sociale domein, en veerkracht in zorg en welzijn.

Join the Hub!

Welkom bij de Dutch Health Hub: dé plek waar professionals en organisaties uit de zorg en life sciences samenkomen. Hier vind je inspiratie, deel je kennis, doe je nieuwe ideeën op, vind je samenwerkingspartners en doe je zaken. Zowel live als online.

Partner-up en join the Hub!

Wil je partner worden? Vul het formulier in of mail naar dutchhealthhub@jaarbeurs.nl. Wij nemen dan contact met je op. Je kunt ook bellen met Wilma Keil via 06 – 25 19 42 69.

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in