CareCycle

De doelstellingen van Stichting CareCycle zijn:

  • Het terugdringen van de verspilling van geneesmiddelen, incontinentiematerialen, verpleeg- en verzorgingsartikelen
  • Dit begint met het meten van deze verspilling en het achterhalen van de oorzaken.
  • De ontwikkeling van hulpmiddelen en systemen om verspilling tegen te gaan. Een voorbeeld hiervan is een voorraadbeheerssysteem voor zorginstellingen om alleen datgene te bestellen wat daadwerkelijk nodig is. Een ander product is een virtuele marktplaats voor zorginstellingen en particulieren waar geretourneerde producten kunnen worden afgenomen.
  • Het creëren van meer awareness rondom het terugbrengen van overtollige ongebruikte producten door middel van gerichte publiekscampagnes in nauwe samenwerking met andere keten-partners.
  • Het doneren van overtollige producten aan goede doelen organisaties en particulieren in binnen- en buitenland

De kernactiviteiten van CareCycle zijn het inzamelen en heruitgeven ongebruikte, geretourneerde incontinentiematerialen, verband-, verpleeg- en verzorgingsartikelen en het vervolgens weer aanbieden aan diegene die dat ook nodig heeft. Op korte termijn wil CareCycle ook geneesmiddelen hierin meenemen maar er zijn op dit moment wettelijke belemmeringen.

CareCycle werkt o.a. samen met Breda University of Applied Sciences, Logistics Community Brabant en het Rode Kruis. CareCycle heeft geen winstoogmerk en zal een positief resultaat doneren aan het Rode Kruis en/of andere goede doelen. De kosten van het verwerken van de geretourneerde producten worden betaald uit de opbrengst van de verkoop. Jaarlijks wordt een opslag gehanteerd om deze kosten te dekken. Deze opslag zal jaarlijks worden getoetst en verlaagd als het volume toeneemt.

CareCycle wil in 2023 het CBF-keurmerk behalen als erkende goede doelen stichting.

Artikelen over en van CareCycle

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in