Je leefstijl als medicijn

De stichting Je Leefstijl Als Medicijn is ontstaan na een persoonlijke zoektocht van Wim Tilburgs. Hij had obesitas en diabetes type 2 en moest steeds meer medicijnen gebruiken. Tot hij een betoog hoorde van de Amerikaanse professor Robert Lustig over gezondheidsschade van suiker. Hij besloot het heft in eigen hand te nemen en te onderzoeken wat hij kon doen om zonder medicijnen gezonder te worden. Dankzij zijn zoektocht heeft hij zijn leefstijl drastisch verbeterd. Hij heeft nu een gezond gewicht en geen diabetes meer.

Wim was ziek geworden door zijn leefstijl, maar is ook weer beter geworden door zijn leefstijl. Naar aanleiding hiervan besloot hij om zijn kennis en ervaringen te delen met andere mensen die ook te maken hebben met obesitas en overgewicht. Hij richtte het platform en de supportgroepen op, waarbij hij een leidende rol nam in helpen van anderen en waar mensen ook ervaringen met elkaar konden delen.

Leefstijl verbeteren

Wat begon als een idee op een zolderkamer is uitgegroeid naar een serieuze organisatie die al ontzettend veel mensen heeft geholpen de leefstijl te verbeteren. Niet meer alleen op het gebied van diabetes type 2, maar ook bij nog veel meer andere aandoeningen.

De kracht van Je Leefstijl Als Medicijn zit in het feit dat mensen de regie over hun ziekte in eigen handen nemen. We spreken bij de stichting daarom ook niet van patiënten, maar van actiënten. We wachten niet af wat er gaat gebeuren, maar we ondernemen actie om te zorgen dat de leefstijl en de gezondheid verbeteren. Dit doen we met elkaar: met een team experts met ervaringsdeskundigen en vooral met actiënten onderling. Die gezamenlijkheid zorgt ervoor dat we niet alleen op individueel niveau mooie resultaten bereiken, maar ook maatschappelijk een bijdrage leveren.

Voorkomen van ziektes

We hebben daarbij grootse doelen. We streven naar een samenleving die niet gericht is op zorg, maar die gericht is op gezondheid en het voorkómen van ziektes. En hebben als doel om de prevalentie van chronische aandoeningen die voortkomen uit een ongezonde leefstijl te verminderen. Er is voldoende bewijs dat veranderingen in leefstijl dit kunnen bewerkstelligen.

Artikelen over en van Je leefstijl als medicijn

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in