Lygature

Over de Stichting Lygature
Non-profitorganisatie Lygature stimuleert medische innovaties om wereldwijd onvervulde medische behoeften aan te pakken. De huidige uitdagingen in de gezondheidszorg vereisen samenwerking tussen disciplines en stakeholdergroepen, zoals de academische wereld, de industrie, gezondheidsstichtingen en patiënten.

Met meer dan vijftig medewerkers biedt Lygature partnership management voor grootschalige publiek-private samenwerkingsverbanden die innovaties op het gebied van onderzoek, zorg en gezondheid ontwikkelen. Lygature levert programmamanagement naast communicatie, financiële
en juridische ondersteuning. Wij zijn actief op onder ander de volgende terreinen: AI, datainfrastructuur, global health, medische technologie, medicijnontwikkeling, neurodegeneratieve ziekten, oncologie, patient involvement, remote monitoring en regulatoire regelgeving & innovatie.

Als onafhankelijke derde partij levert Lygature een trotse bijdrage aan het succes van veel verschillende multilaterale samenwerkingen, waaronder de European Lead Factory, Health-RI, Oncode Institute, het Regulatory Science Network Nederland, het Pediatric Praziquantel Consortium en UNITE4TB. Lygature heeft de afgelopen 7 jaar meer dan 30 projecten met meer dan 200 partners en daarmee meer dan EUR 1 miljard onderzoeksbudgetten beheerd.

Pioneering Medicine. Together!

Artikelen over en van Lygature

Lygature: impact in zorg en onderzoek vraagt samenwerken

Samenwerking is de sleutel tot succesvolle innovatie...

Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in