RSO Nederland

RSO Nederland is de overkoepelende samenwerking tussen regionale samenwerkingsorganisaties (RSO’s) en is gericht op het verbeteren van digitale gegevensuitwisseling in de zorg.

RSO Nederland speelt een cruciale rol in het faciliteren van regionale initiatieven op landelijke schaal en het implementeren van landelijke ontwikkelingen in de regio om samen te werken aan databeschikbaarheid in de zorg.

Twaalf RSO’s

Het netwerk bestaat uit twaalf RSO’s verspreid over Nederland. Die zijn elk opgericht vanuit regionale behoeften om samenwerking tussen de verschillende zorginstellingen te bevorderen. Wij geloven in het regionaal aanpakken van digitale uitwisseling, aangezien de zorg ook grotendeels op regionaal niveau georganiseerd wordt. Je gaat naar je eigen huisarts en die heeft contact met de apotheek om de hoek. Je bezoekt je lokale ziekenhuis en een bekende VVT-instelling in de buurt; het is allemaal grotendeels lokaal. De RSO’s verbinden de zorg dan ook in de regio en cross-sectoraal.

Digitale gegevensuitwisseling

Binnen RSO Nederland bevorderen we samenwerking en kennisdeling tussen RSO’s onderling en RSO’s en landelijke partijen. De verbinding tussen de regionale inzet en de landelijke ambities is essentieel voor het succes van digitale gegevensuitwisseling in de zorg.

Door de lokale kennis en ervaring van de RSO’s te combineren met de landelijke visie en middelen, slaan we een brug tussen het micro- en macroniveau in de zorg. Dit stelt ons in staat om niet alleen lokaal, maar ook nationaal een samenhangend zorglandschap te creëren waarin data vrijelijk en veilig uitgewisseld wordt voor iedere patiënt in Nederland. Samen bouwen we aan een toekomst waarin digitale gegevensuitwisseling de norm is, niet de uitzondering, wat leidt tot een gezondere samenleving.

Artikelen over en van RSO Nederland

‘Standaardisatie cruciaal bij digitale gegevensuitwisseling’

Zorgverleners moeten steeds vaker medische informatie...

Lees meer
RSO’s hebben sleutelrol bij data-uitwisseling

De komende jaren moeten de regio’s veel landelijke...

Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in