XUND

XUND brengt technologie, geneeskunde en de mens samen. De naam staat voor gesund ofwel gezond. De start-up is opgericht in Wenen in 2018. 

We zetten als XUND de gezondheid van de patiënt weer centraal door zorginstellingen te ondersteunen in het bouwen van een gepersonaliseerd digitaal patiënten-traject. Het doel hiervan is niet alleen om de zorg kwalitatiever en toegankelijker te maken, maar ook om overbodige zorgverlening te voorkomen en meer controle bij de patiënt te leggen. Hierdoor profiteert niet alleen de gebruiker van onze oplossingen, maar ook de aanbieder. 

Het kernproduct van het bedrijf is een (klasse 2a) medisch gecertificeerde API. Dit is software die op anonieme wijze symptomen kan registreren en analyseren. Als patiënten klachten ervaren, kunnen ze hiermee een redelijk betrouwbare beoordeling krijgen en een samenvatting van deze beoordeling delen met de zorgprofessional.

Het gebruik van de software kan waardevolle inzichten geven, want er worden nieuwe vormen van data vergaard. Dit gebeurt op een veilige manier, omdat er enkel geaggregeerde data omtrent de klachten van gebruikers wordt verzameld en géén gedetailleerde persoonlijke gegevens. 

Samen met internationale zorgverzekeraars, ziekenhuizen en farmaceuten zijn we constant bezig met het ontwikkelen en verfijnen van onze producten. Momenteel zijn we op een missie: we helpen zorginstellingen in Nederland hun zorgsystemen naar de toekomst te brengen. 

XUND: Step into the future of healthcare.

Artikelen over en van XUND

Oostenrijks databedrijf zoekt Nederlandse zorg op

Kunnen zowel zorgaanbieders, zorgverzekeraars en...

Lees meer
Miljoeneninjectie geeft Oostenrijkse zorgvernieuwer Europees vleugels

De digitale zorg-startup XUND heeft zes miljoen euro...

Lees meer
XUND: ‘AI maakt planning op spoedeisende hulp mogelijk’

Wereldwijd groeit het aantal patiënten op de...

Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in