Albert Arp terug naar zorg als CEO cardiologiecentra

Ruud Koolen Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Toezichthouder heeft rol bij mensgericht digitaliseren
Lees meer

Albert Arp legt per 1 januari zijn functie als CEO van de Koninklijke Jaarbeurs neer. Met ingang van die datum wordt hij CEO van Cardiologie Centra Nederland (CCN), een publiek-private organisatie van behandelcentra voor hart- en vaatziekten.

“Ik ga voor het hart van heel veel mensen zorgen”, zegt Arp over zijn nieuwe rol. CCN telt twaalf gespecialiseerde hartklinieken en heeft blijkens het jaarverslag een jaaromzet van circa 20 miljoen euro. Er zijn circa zeshonderd mensen aan CCN verbonden. De hoofdvestiging is in voormalig ziekenhuis Sionsberg in Dokkum. CCN laat zich er op voorstaan geen wachttijden te hebben. Ook loopt CCN voorop met zorg op afstand.

Terugkeer naar zorg

Voor Arp betekent zijn nieuwe functie een terugkeer naar de sector waar hij voor zijn komst naar de Jaarbeurs lange tijd actief was. Zo was hij onder meer bestuursvoorzitter van het St. Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk en bestuursvoorzitter van Beweging 3.0 in Amersfoort.

Topfit de pandemie in, gezond er uit

In de kleine zes jaar dat Arp actief is geweest voor de Jaarbeurs, heeft hij onder meer zorg gedragen voor een stabiele financiële koers. Mede hierdoor is het bedrijf naar Arps eigen zeggen “topfit de coronacrisis ingegaan en er gezond weer uitgekomen”. Daarnaast is Arp de motor achter het ambitie van Jaarbeurs om de “groenste en duurzaamste” beurs- en evenementenorganisatie van Europa te worden. Deze ambitie ligt ook verankerd in de nieuwbouwplannen van Jaarbeurs.

Profiel gezondheid en zorg

Arps wortels in de zorg hebben er mede toe bijgedragen dat Jaarbeurs zich nog nadrukkelijker is gaan profileren op thema’s als zorg en gezondheid. Als uitvloeisel hiervan is in mei van dit jaar de Dutch Health Hub van start gegaan. In zijn afscheidswoord voor Arp noemt voorzitter Evert Greup van de raad van commissarissen de Dutch Health Hub als één van de sprekende voorbeelden van innovatie binnen de Jaarbeurs.

Duurzaamheid en digitalisering

Evert Greup, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Jaarbeurs: “Bijna zes jaar heeft Jaarbeurs onder de energieke leiding van Albert Arp gestaan. Een periode waarin de operationele gang van zaken beduidend verbeterde, goede stappen werden gezet op gebieden als duurzaamheid en digitalisering, de internationale activiteiten opbloeiden, de plannen voor ‘De Nieuwe Jaarbeurs’ werden geconcretiseerd, en Jaarbeurs door Albert en zijn team goed door de covid-crisis werd geloodst. De Raad van Commissarissen is hem zeer dankbaar voor zijn toewijding, inzet, betrokkenheid en professionaliteit gedurende die jaren, en wenst hem veel plezier en succes bij zijn volgende uitdaging.”
De Raad van Commissarissen is de procedure voor het vinden van een goede opvolger gestart. Tot die is benoemd, is CFO Franka Morssink waarnemend CEO.

 

Deel

Meer over

Innovatie,
artikel
Zeggenschap voorkomt uitstroom verplegenden en verzorgenden
Lees meer
artikel
Kjeld Aij: ‘Goede leiders werken aan waarde’
Lees meer
artikel
Hoofdlijnenakkoord: spoedzorg anders bekostigen
Lees meer
artikel
Digitale zorg Achterhoek krijgt dreun na exit PGO-leverancier
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in