Altijd en overal veilig werken

Gastauteur Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Toezichthouder heeft rol bij mensgericht digitaliseren
Lees meer

De tijd van de standaard werkplek in het ziekenhuis is voorbij. Een arts, verpleegkundige, een onderzoeker en een manager stellen allemaal hun eigen eisen aan die werkplek. En ze hebben allemaal hun eigen behoeften. Citrix en Microsoft vertellen in het gratis webinar van 8 februari alles over flexibele, veilige werkplekken voor zorgmedewerkers.

Dit artikel wordt je aangeboden door Citrix

Merel Beekes-Kanginnadhi, accountmanager bij Citrix: “De IT-omgeving van veel ziekenhuizen is verouderd. Alle data bevinden zich nog in één datacenter en medewerkers zijn gebonden aan een standaard werkplek met standaard hardware. Dat is niet meer van deze tijd. En het hoeft ook niet meer.”

Overal werken

”Sinds covid wordt er veel meer hybride gewerkt, ook door medewerkers van ziekenhuizen. Ze willen overal kunnen werken: aan het bureau, maar ook aan het bed van de patiënt, thuis of onderweg.”

Die flexibiliteit stelt eisen aan de werkplek. “Neem een UMC. Daar werken verschillende domeinen naast elkaar.  Natuurlijk de zorg, maar ook onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering. En tussen die verschillende domeinen zit de nodige overlap.  Een medisch specialist is dokter, maar vaak ook docent en/of onderzoeker. De werkplek moet kunnen meebewegen.”

Andere werkplek

Dat geldt voor UMC’s, maar eigenlijk voor alle ziekenhuizen, groot of klein. “Een verpleegkundige werkt anders dan een specialist of een manager. En heeft dus ook een andere werkplek nodig. One size fits all is achterhaald. Data staat niet meer op één plek. Medewerkers moeten er overal veilig bij kunnen.”

Eén keer inloggen

Normaal gesproken gaan beveiliging en gemak niet hand in hand. “Vanuit IT worden allemaal controls ingebouwd. Bij Citrix is die veiligheid natuurlijk ook gegarandeerd, maar dat gaat ‘onder water’. Een medewerker logt één keer in en kan vervolgens aan het werk op het device van zijn of haar keuze. Dat kan een desktop zijn, een laptop, een iPad of de telefoon.”

Flexibel afschalen

Beekes-Kanginnadhi benadrukt dat niet alles in één keer naar de cloud hoeft. “Dat is een proces. Ziekenhuizen die met Citrix gaan werken, kunnen direct profiteren van de voordelen van de cloud. Ze zijn niet langer meer verantwoordelijk voor de hardware. En kunnen flexibel afschalen.”

Zelf device kiezen

Medewerkers kunnen gaan werken waar ze willen. Bij de patiënt aan het bed, in de spreekkamer of thuis. Ook videobellen voor consults of online overleg is in te bouwen. “Na één keer inloggen op welk apparaat dan ook kan de medewerker aan de slag. Nieuwe medewerkers zitten niet meer vast aan de hardware van het ziekenhuis, maar kunnen zelf hun device kiezen. Vooral voor jonge medewerkers die net van school komen, maakt dat de werkplek extra aantrekkelijk.”

Meer weten over flexibele, veilige werkplek? Schrijf je dan nu in voor het gratis webinar van 8 februari. In 45 minuten ben je helemaal op de hoogte van de kansen en de mogelijkheden.

 

 

 

Deel

artikel
HealthSage AI haalt 3 miljoen euro op voor AI-platform
Lees meer
artikel
Santeon versnelt zorgtransformatie met dataplatform
Lees meer
artikel
Diederik Gommers: AI haalt huidige EPD’s in
Lees meer
artikel
‘EHDS komt er in sneltreinvaart aan’
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in