Dag en nacht zorg op afstand bij GGZ Noord-Holland-Noord

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Volgend artikel: PharmaSwap, GGz Centraal en Yulius bekroond met VGZ Awards
Lees meer

Dankzij ‘24/7 zorg op afstand’ van GGZ-aanbieder Noord-Holland-Noord kunnen cliënten op ieder moment van de dag laagdrempelig contact opnemen met een digi-team. Dat voorkomt zwaardere zorg op een later moment.

In de vierde aflevering van de videoreeks ‘Ons Hart voor Innovatie’ vertelt consultant zinnige zorg Ellen Schipper meer over het initiatief.

Het voorkomt volgens haar zwaardere zorg op een later moment. Schipper: “Door 24/7 zorg op afstand worden cliënten van GGZ Noord-Holland-Noord gemiddeld zeven dagen minder opgenomen.”

Kansen voor arbeidsmarkt

Deze vorm van digitale zorg op afstand biedt diverse kansen voor de arbeidsmarkt. Schipper: “Zo kunnen GGZ-professionals zorg bieden zonder dat zij fysiek op locatie aanwezig zijn bij GGZ Noord-Holland-Noord. Dat is ideaal voor professionals die vanuit het buitenland werken of voor professionals die fysiek minder in staat zijn om op andere plekken te werken.”

Prachtige werkplek

“Maar deze vorm van werken kan ook een uitweg bieden voor professionals die gaan re-integreren, bijna met pensioen gaan of lichamelijke klachten hebben. Kortom, dit is een prachtige werkplek voor GGZ-professionals die om deze redenen anders het vak zouden hebben verlaten.”

Steeds meer cliënten

VGZ ziet veel potentie in deze innovatie en wil 24/7 zorg op afstand aan meer leden aan gaan bieden. Schipper: “We zetten ons ervoor in om deze innovatie dit jaar onder de aandacht te brengen bij andere GGZ-organisaties, zodat die beschikbaar komt voor steeds meer cliënten. Ik geloof echt in deze vorm van digitale zorg op afstand, het geeft cliënten meer eigen regie en ondanks dat het de zorg op afstand wordt geboden voelt het toch erg vertrouwd en dichtbij voor de cliënt.”

Deel

Meer over

Zorg op afstand,
artikel
Gelauwerde app ikHerstel verdient meer dan prijzen
Lees meer
artikel
PharmaSwap pakt medicijnverspilling aan
Lees meer
artikel
Kenniscentrum Digitale Zorg helpt zorginnovatie verder
Lees meer
artikel
Harry Verbunt: ‘Patiënt staat helemaal niet centraal’
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in