Documentaire ‘Human Forever’ van Teun Toebes in november in bioscoop

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Teun Toebes: ‘Mensen met dementie willen geen zorg zijn’
Lees meer

Teun Toebes reisde meer dan drie jaar rond de wereld om te onderzoeken hoe andere landen omgaan met dementie en wat wij daarvan kunnen leren om de toekomst mooier en inclusiever te maken. De documentaire die hij hierover maakte, is in november in de bioscoop te zien. 

De 24-jarige Teun Toebes heeft een missie. Hij wil de levenskwaliteit van mensen met dementie verbeteren. Hij woont al jaren op de gesloten afdeling van een verpleeghuis. Zijn ervaringen deelt hij als spreker op events als Zorg & ICT, via zijn boek en in het theater.

De documentaire die Toebes maakte met filmmaker Jonathan de Jong kwam onafhankelijk tot stand met ondersteuning van het Ministerie van VWS, ActiZ, PGGM, Zorgverzekeraars Nederland, Alzheimer Nederland, Vilans en V&VN.

Op 2 oktober is de documentaire vertoond op een top met G20-landen rondom dementie. Op 9 oktober was er een première voor genodigden in Koninklijk Theater Tuschinski.

De film is in de maand november te zien in Pathé-theaters.

 

Deel

artikel
Financiële malaise remt ICT-ontwikkeling ziekenhuizen
Lees meer
artikel
Grote Zorgdebat 2023 laat brandende kwesties onbesproken
Lees meer
artikel
Guus van Montfort: RVS schrijft beleidsmedicijn vertrouwen voor
Lees meer
artikel
Menno Oosterhoff: ‘GGZ laat steek vallen met verkrampte kijk op euthanasie’
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in