Documentaire ‘Human Forever’ van Teun Toebes in bioscoop

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Teun Toebes: ‘Mensen met dementie willen geen zorg zijn’
Lees meer

Teun Toebes reisde meer dan drie jaar rond de wereld om te onderzoeken hoe andere landen omgaan met dementie en wat wij daarvan kunnen leren om de toekomst mooier en inclusiever te maken. De documentaire die hij hierover maakte, is sinds november in de bioscoop te zien. 

De 24-jarige Teun Toebes heeft een missie. Hij wil de levenskwaliteit van mensen met dementie verbeteren. Hij woont al jaren op de gesloten afdeling van een verpleeghuis. Zijn ervaringen deelt hij als spreker op events als Zorg & ICT, via zijn boek en in het theater.

De documentaire die Toebes maakte met filmmaker Jonathan de Jong kwam onafhankelijk tot stand met ondersteuning van het Ministerie van VWS, ActiZ, PGGM, Zorgverzekeraars Nederland, Alzheimer Nederland, Vilans en V&VN.

Op 2 oktober is de documentaire vertoond op een top met G20-landen rondom dementie. Op 9 oktober was er een première voor genodigden in Koninklijk Theater Tuschinski. Sinds november is de documentaire in de bioscoop te zien.

 

 

Deel

artikel
Zorg schrikt van snijden in preventie
Lees meer
artikel
Hoofdlijnenakkoord: spoedzorg anders bekostigen
Lees meer
artikel
Digitale zorg Achterhoek krijgt dreun na exit PGO-leverancier
Lees meer
artikel
Mark Van Houdenhoven: ‘Zorg loopt kritiekloos achter AI-hype aan’
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in