Ga mee op Missie Veerkracht

Thomas Plochg Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Chat met je sigaret
Lees meer

De samenleving zit er doorheen. De uitzichtloosheid en het gebrek aan perspectief verlammen ons. We zijn murw gebeukt door alle onheilstijdingen. Van overbelaste IC’s tot klimaatverandering, van de toeslagenaffaire tot de val van Afghanistan. De samenleving zit aan haar taks. Weer een lockdown trekken we niet.  

Toch moeten we door en is het cruciaal om optimistisch te blijven. Juist nu is het nodig om perspectief te bieden. En dat is er. Het vraagt alleen wel om een nieuwe richting te kiezen. Een ongebaand pad te gaan bewandelen en dingen écht anders te gaan doen dan we gewend zijn.

Eigen veerkracht

De Federatie voor Gezondheid is ruim een jaar geleden met een aantal leden gezamenlijk op expeditie Missie Veerkracht gegaan. Als samenleving én ook als individuele burger doen we er goed aan in onze eigen veerkracht te investeren. Wie de moeite neemt om de tekst van toen te (her)lezen, zal merken dat de voorgestelde richting kansen biedt en mogelijk als een positieve verandermotor kan fungeren. Eentje die uitnodigt om samen op te trekken en de uitdagingen het hoofd te bieden.

Coronacrisis

Tot slot. Missie Veerkracht gaat niet de coronacrisis vandaag of morgen oplossen. Maar als we in beweging komen en op expeditie gaan, zullen we op termijn, en wellicht eerder dan verwacht, de vruchten plukken. Een veerkrachtigere bevolking zal minder beroep hoeven te doen op publieke voorzieningen. Dus doe mee. De uitnodiging staat nog steeds.

 

Deel

artikel
WHO: Grote Vier veroorzaken miljoenensterfte
Lees meer
artikel
Verzekeraar zet ‘smeerpaal‘ in tegen huidkanker
Lees meer
artikel
Leefstijlinterventies vaak buiten bereik ggz-cliënt
Lees meer
artikel
Olga Commandeur: ‘Minder bewegen vergroot valrisico’
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in