Health Leaders Foundation verbindt ondernemers met zorginstituten

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Uitgelicht event: Bepaal de waarde van je zorginnovatie
Lees meer

De Dutch Health Leaders Foundation wil samen met zorgondernemers de implementatie van nieuwe technologieën versnellen. Dat doen ze door een brug te slaan tussen de markt en institutionele zorginstituten, bestuurders en investeerders.

Via de Dutch Health Leaders Foundation, die nu een jaar bestaat, krijgen ondernemers eenvoudiger toegang tot een netwerk van nationale en internationale zorgorganisaties en investeerders met specifieke focus op zorg.

Belangenbehartiger

Daarnaast treedt de foundation op als belangenbehartiger. Ze gaat vanuit die rol in gesprek met besluitvormers en beleidsmakers, zodat bestaande technologieën op grotere schaal en tevens sneller kunnen worden geïmplementeerd.

Structurele financiering

Douwe Jippes richtte de stichting samen op met Edith van de Weg. Hij ziet mooie initiatieven en concepten ontstaan. “Nederland is daar van oudsher goed in. We zien echter op allerlei domeinen ruimte voor verbetering, met name op het vlak van structurele financiering, transformatie van gezondheidszorg, internationalisering en professionalisering van innovatie ontwikkeling.”

Voorloper

Hij vervolgt: “De relatief traditionele sector adopteert de innovatieve toepassingen mondjesmaat. Als (digital) health ondernemers gaan samenwerken en kennis delen, kunnen we besluitvormers helpen bij het gerichter invullen van randvoorwaarden voor de toepassing van nieuwe initiatieven. We kunnen als Nederland een voorloper zijn in deze snelgroeiende sector.”

Kennispartner

De Dutch Health Leaders Foundation is sinds kort kennispartner van de Dutch Health Hub. Het symposium ‘Zo krijg je zorginnovaties gefinancierd’ van 14 juni was het eerste gezamenlijke symposium. Ondernemers gingen daar in gesprek met investeerders, vertegenwoordigers van VWS en Zorgverzekeraars Nederland.

Tweede symposium

Het tweede symposium, Bepaal de waarde van je zorginnovatie, vindt plaats op 6 september. Tijdens dat symposium licht Payam Abrishami die visie van het Zorginstuut Nederland op digitaliseren toe.  Chris Flim van VWS en John Rijsdijk van Zorgverzekeraars Nederland nemen deel aan de paneldiscussie.

Deel

artikel
Van pilot naar structurele bekostiging van innovaties
Lees meer
artikel
Kenniscentrum Digitale Zorg helpt zorginnovatie verder
Lees meer
artikel
Structurele financiering zorginnovaties: help talent groeien
Lees meer
artikel
‘Design thinking brengt zorginnovatie verder’
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in