Bepaal de waarde van je zorginnovatie

Wat is de waarde van een zorginnovatie? Hoe zorg je ervoor dat een innovatie geen verzwaring van zorgkosten oplevert? Hoe kun je effectief je innovatie toetsen? Hoe ontdek je de toegevoegde waarde van digitale zorginnovatie? 

Voor antwoord op deze vragen en lessen van experts uit de Nederlandse Gezondheidszorg kom je op 6 september van 13:00 tot 17.00 uur naar Jaarbeurs. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Dutch Health Leaders Foundation in samenwerking met Healthy.Capital en de Dutch Health Hub.

Lees het verslag van het eerste symposium

 • Programma
  13.00-13.15 uur
  Douwe Jippes
  Aftrap: waar lopen we tegenaan als ecosysteem?

  Wat zijn nu problemen in het aantonen van de toegevoegde waarde van zorginnovaties?

  Douwe Jippes

  13.15-13.45 uur
  Payam Abrishami, senioradviseur Zorginstituut Nederland
  Visie op digitaliseren van Zorginstituut Nederland

  Wat is in de ogen van Zorginstituut Nederland de beste weg tot digitaliseren van de Nederlandse gezondheidszorg? Inzichten vanuit de actualiteit. Hoe kan Zorginstituut Nederland je helpen als zorginnovator, bestuurder en ondernemer?

  Payam Abrishami, senioradviseur Zorginstituut Nederland

  13.45-14.30
  Maryse Spapens, oprichter ZorgkompaZ
  Hoe toon je de toegevoegde waarde van een zorginnovatie aan?

  Hoe denken de zorgprofessionals over zorginnovatie? Wat heb je nodig om tot toegevoegde waarde te komen? Wanneer zet een zorgprofessional jouw zorginnovatie om tot de juiste zorg op de juiste plek te komen. Welke stappen moet je zetten? Welke valkuilen kun je voorkomen? Hoe toon je effectiviteit aan in dit ingewikkelde systeem? Als ere-voorzitter van vereniging Collectief Poliklinische Farmacie en oprichter van ZorgkompaZ heeft Maryse veel inzicht welke ontwikkeling we moeten maken als ecosysteem.

  Maryse Spapens, oprichter ZorgkompaZ

  14.30-15.00
  Koffie- en theepauze

  15.00-16.00 uur
  Paneldiscussie

  Wat missen we aan bewijslast om digitale zorginnovaties te kunnen opschalen? In het panel zitten naast de sprekers ook Chris Flim van VWS, Michiel Allessie Digital health entrepreneur, Femke van der Voort van Alii en John Rijsdijk van Zorgverzekeraars Nederland.

Deel

Gerelateerd

artikel
Zes tips om je innovatievermogen te versterken
Lees meer
artikel
Medicijnverspilling: hergebruik medicijnen komt steeds dichterbij
Lees meer
artikel
Palliatieve zorg verdient groot podium
Lees meer
artikel
Patiëntreis en zorgpad zijn niet hetzelfde
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in