Bepaal de waarde van je zorginnovatie

Wat is de waarde van een zorginnovatie? Hoe zorg je ervoor dat een innovatie geen verzwaring van zorgkosten oplevert? Hoe kun je effectief je innovatie toetsen? Hoe ontdek je de toegevoegde waarde van digitale zorginnovatie? 

Voor antwoord op deze vragen en lessen van experts uit de Nederlandse Gezondheidszorg kom je op 10 oktober van 13:00 tot 17.00 uur naar Jaarbeurs. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Dutch Health Leaders Foundation in samenwerking met Healthy.Capital en de Dutch Health Hub.

Lees het verslag van het eerste symposium

 • Programma
  13.00-13.15 uur
  Douwe Jippes
  Aftrap: waar lopen we tegenaan als ecosysteem?

  Wat zijn nu problemen in het aantonen van de toegevoegde waarde van zorginnovaties?

  Douwe Jippes

  13.15-13.45 uur
  Payam Abrishami, senioradviseur Zorginstituut Nederland
  Visie op digitaliseren van Zorginstituut Nederland

  Wat is in de ogen van Zorginstituut Nederland de beste weg tot digitaliseren van de Nederlandse gezondheidszorg? Inzichten vanuit de actualiteit. Hoe kan Zorginstituut Nederland je helpen als zorginnovator, bestuurder en ondernemer?

  Payam Abrishami, senioradviseur Zorginstituut Nederland

  13.45-14.30 uur
  Maryse Spapens, oprichter ZorgkompaZ
  Hoe toon je de toegevoegde waarde van een zorginnovatie aan?

  Hoe toon je de toegevoegde waarde van een zorginnovatie aan bij juiste zorg op de juiste plek? Hoe denken zorgprofessionals over zorginnovatie? Wat heb je nodig om tot toegevoegde waarde te komen? Wanneer zet een zorgprofessional jouw zorginnovatie in om tot de juiste zorg op de juiste plek te komen. Welke stappen moet je zetten? Welke valkuilen kun je voorkomen? Hoe toon je effectiviteit aan van je innovatie? Als adviseur/coach van ZorgkompaZ en ere-voorzitter van vereniging Collectief Poliklinische Farmacie kent Maryse de markt van innovatie van binnenuit de ziekenhuiswereld en deelt ze haar inzichten vanuit het perspectief van de zorgprofessional.

  Maryse Spapens, oprichter ZorgkompaZ

  14.30-15.00 uur
  Koffie- en theepauze

  15.00-16.00 uur
  Paneldiscussie

  Wat missen we aan bewijslast om digitale zorginnovaties te kunnen opschalen? In het panel zitten naast de sprekers ook Chris Flim van VWS, Michiel Allessie Digital health entrepreneur en Femke van der Voort van Alii.

 • Sprekers
  Douwe Jippes

  Healthy.Capital

  Payam Abrishami

  Senioradviseur Zorginstituut Nederland

  Maryse Spapens

  Oprichter ZorgkompaZ

  Chris Flim

  Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

  Michiel Allessie

  Digital health entrepreneur

  Femke van der Voort

  Alii

 • Praktische informatie

  Het symposium vindt plaats in de HUB op de Jaarbeurs Innovation Mile (JIM). De JIM bevindt zich in het Beatrixgebouw op de zesde verdieping. Het adres van de locatie is: Jaarbeursplein 6 3521AL UTRECHT.

  Kom je met de auto? Je kunt goed parkeren bij de Jaarbeurs. De dichtstbijzijnde parkeerterreinen zijn Jaarbeurs P1 en P3. Deze parkeerterreinen liggen vlakbij de ingang van de hallen. Navigatieadressen: Jaarbeurs P1: Graadt van Roggenweg 400, Utrecht | Jaarbeurs P3: Van Zijstweg 21, Utrecht.

  Kom je met de trein? Loop station Utrecht Centraal uit richting Jaarbeursplein. Volg de borden van het Beatrixgebouw. De ingang van het Beatrixgebouw ligt op +/- 3 minuten lopen vanaf het station.

Deel

Gerelateerd

artikel
Health Leaders Foundation verbindt ondernemers met zorginstituten
Lees meer
artikel
Van pilot naar structurele bekostiging van innovaties
Lees meer
artikel
Kenniscentrum Digitale Zorg helpt zorginnovatie verder
Lees meer
artikel
Structurele financiering zorginnovaties: help talent groeien
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in