HealthSage AI haalt 3 miljoen euro op voor AI-platform

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Diederik Gommers: AI haalt huidige EPD’s in
Lees meer

HealthSage AI haalde minder dan een jaar na de oprichting een seed investering van 3 miljoen euro binnen. Daarmee gaat het bedrijf zijn generative AI-platform, dat volledig is gewijd aan de gezondheidszorg, uitbreiden en opschalen.

Dit platform biedt een betrouwbare en transparante basis voor de ontwikkeling en adoptie van tal van AI-toepassingen voor de zorg, waaronder het eigen large language model (LLM) van HealthSage AI: Note-to-FHIR.

HealthSage AI is in 2023 opgericht door Harm-Jan Wessels (rechts) en Marcel Alberti. De seed-ronde van 3 miljoen wordt geleid door Peak, met co-investeringen van Healthy.Capital, Rubio Impact Ventures en health tech-ondernemers Jaap Maljers en Jeroen Tas.

Ongestructureerde data

Note-to-FHIR is een gespecialiseerd large language model dat ongestructureerde medische data omzet in gestructureerde FHIR-output: de wereldwijde standaard voor elektronische informatie-uitwisseling in de gezondheidszorg. In de meeste zorginformatiesystemen zit een enorme hoeveelheid informatie ‘opgesloten’ in ongestructureerde klinische notities en gegevens. Cruciale informatie staat niet op de juiste plek en kan daardoor niet gebruikt worden voor allerlei geautomatiseerde processen.

Snelle samenvatting

Zodra de data is omgezet door Note-to-FHIR, kan de gestructureerde informatie bijvoorbeeld worden gebruikt om automatisch een patiëntoverzicht te creëren, waardoor zorgverleners een snelle samenvatting krijgen van de gezondheidsproblemen van een patiënt zonder dat ze eerst diverse notities hoeven te doorzoeken.

Note-to-FHIR kan ook administratieve taken vereenvoudigen, zoals het opstellen van ontslagbrieven. Bovendien kan Note-to-FHIR de
klinische besluitvorming ondersteunen door zorgverleners automatisch gestructureerde gegevens te presenteren. Ook kan Note-to-FHIR complexe klinische notities omzetten in begrijpelijke taal, zodat patiënten beter geïnformeerd kunnen worden over hun eigen
zorgtraject.

Beluister hier de Pepper-podcast met Harm-Jan Wessels die is opgenomen tijdens Zorg & ict 2024.

 

 

 

 

Deel

artikel
Zorg Enablers: innovatie relevanter dan ooit
Lees meer
artikel
Platform biedt kostenefficiënte hoorzorg op afstand
Lees meer
artikel
Pepper bevraagt winnaars Nationale Zorginnovatieprijs
Lees meer
artikel
Digitale zorg Achterhoek krijgt dreun na exit PGO-leverancier
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in