LeefstijlCheck gaat helpen bij preventie

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Leefstijlgeneeskunde vecht op vele fronten voor betere inbedding
Lees meer

Vereniging Arts en Leefstijl komt met een gestandaardiseerde leefstijlanamnese. Deze LeefstijlCheck is bedoeld voor zorgverleners die de leefstijl van hun patiënten of cliënten systematisch willen evalueren en zo preventie willen bevorderen. 

De leefstijlCheck is een aanvulling op het succesvolle Leefstijlroer. Iris de Vries, voorzitter van Vereniging Arts en Leefstijl: “Regelmatig horen we dat zorgverleners meer inhoud, structuur en een gerichter vervolg willen geven aan het leefstijlgesprek. Met de LeefstijlCheck kunnen zij dit gesprek voorbereiden en de voortgang meten en evalueren. ”

Preventie

“Zorgverleners kunnen op een systematische en efficiënte wijze gegevens verzamelen die inzicht geven in de situatie van hun patiënt of cliënt. Vanuit deze inventarisatie is een gericht leefstijlverbeterplan te maken samen met de patiënt of cliënt om zo preventie te bevorderen.

Praktische uitvoering

Het Leefstijlroer helpt om vervolgens de praktische uitvoering van dit plan vorm te geven.  Douwe Atsma, bestuurder Arts en Leefstijl: “Leefstijl en preventie zijn belangrijke onderdelen van het Integraal Zorgakkoord. Ons doel is om zorgverleners over alle lijnen te ontzorgen op dit gebied. Dit doen we door een gestandaardiseerde, praktische en hanteerbare werkwijze aan te bieden voor leefstijlverbetering in de dagelijkse praktijk.”

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond de LeefstijlCheck? Houd dan de site van Arts en Leefstijl in de gaten. En lees binnenkort op Dutch Health Hub het  interview met Iris de Vries en Douwe Atsma.

Deel

artikel
Iris de Vries: ‘Gezond eten geen prioriteit in ziekenhuis’
Lees meer
artikel
Lucien Engelen: ‘Digitalisering geeft patiënt grip op leefstijl’
Lees meer
artikel
Groene Zorg Festival trekt duurzaamheid uit ‘troetelhokje’
Lees meer
artikel
Gezonder leven is meer dan broccoli eten
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in