Stichting Nuts vindt partner in Dutch Health Hub

Philip van de Poel Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Nuts-community ruimt digitale drempels op
Lees meer

Stichting Nuts heeft zich als kennispartner aangesloten bij de Dutch Health Hub. Het netwerk rond open digitale gegevensuitwisseling in de zorg ziet het partnerschap met name als een mooi vehikel voor kennisdeling.

“We zijn heel blij met het kennispartnership met Dutch Health Hub, omdat het bijzonder goed past bij het samenwerken en de beweging naar een innovatief en krachtig ecosysteem, iets wat beide communities nastreven”, zegt Marlene Gigase, ambassadeur van Nuts. “Kennisdeling is daarin heel belangrijk . Ook daar vinden Dutch Health Hub en de Nuts-community elkaar.”

Succesfactor

Sergej van Middendorp, bestuurder bij stichting Nuts vult aan: “We zijn als Nuts blij om samen met de Dutch Health Hub kennis te ontwikkelen en te delen, want we zien beiden dat de toekomst van het stelsel baat heeft bij een netwerk dat flexibele samenwerking rond thema’s als vitaliteit, duurzaamheid en innovatie tussen mensen in hun professionele, persoonlijke en sociale rollen mogelijk maakt. Kennis is daarbij de bindende succesfactor.”

Pre-concurrentieel

Nuts is een samenwerkingsverband dat mikt op een soepele, drempelloze digitale gegevensuitwisseling in de zorg. Zoals de naam aangeeft zien de deelnemers de infrastructuur hiervoor als een gedeelde publieke (nuts)voorziening. Als community werken deze partijen, waaronder IT-leveranciers en zorgaanbieders, pre-concurrentieel samen aan open standaarden en software.

Mijlpaal

Met de ondertekening van een aansluitovereenkomst op 20 januari bereikte de Nuts-community een belangrijke mijlpaal.  Met de overeenkomst hebben de ondertekenaars enkele essentiële technische vereisten voor veilige gegevensuitwisseling formeel vastgelegd. Tijdens deze bijeenkomst in Driebergen kreeg ook het kennispartnerschap met de Dutch Health Hub een paraaf van het Nuts-bestuur.

Deel

Meer over

Databeschikbaarheid,
artikel
Dick Veluwenkamp: ‘Iedere cliënt heeft recht op digitale zorg’
Lees meer
artikel
‘Standaardisatie cruciaal bij digitale gegevensuitwisseling’
Lees meer
artikel
André Rouvoet: ‘Grenzeloze databeschikbaarheid is gevaarlijk’
Lees meer
artikel
Nexus en RVC Medical IT gaan onder één vlag verder
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in