RAM Infotechnology en CuraTec gaan samen verder

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Uitgelicht event: Future Proof ICT Summit 2023
Lees meer

RAM Infotechnology neemt CuraTec over met steun van haar aandeelhouder Keensight Capital. CuraTec is een toonaangevende aanbieder van alarmsystemen en communicatie-oplossingen binnen de zorgsector.

De overname van CuraTec moet een bijdrage leveren aan de groeiende behoefte aan automatisering binnen het primaire proces in de zorg- en medische sector. Het gezamenlijke doel is de zorg efficiënter te maken en betaalbaar te houden. Dit met behoud van kwaliteit van de zorg en aandacht voor de patiënt/cliënt. Optimalisatie van systemen (communicatie, IT) en verbeterde werking van apparaten en devices spelen hierbij een belangrijke rol.

Digitale werkplek

Arjan Poulissen, CEO van RAM-IT: “Als RAM-IT willen we zorgverleners met innovatieve en zinvolle ICT faciliteren in alle facetten van hun werk. Hun digitale werkplek moet altijd goed aansluiten op hun behoefte, situatie, rol, plaats en tijd. Zorgdomotica wordt een integraal onderdeel van de ICT voor de zorg en een belangrijk element voor de werkplek. We streven naar minder apparaten die makkelijk in gebruik zijn. Ze moeten naadloos integreren binnen de faciliteiten die een zorgverlener heeft.”

Vendor lock-in

“De overname van CuraTec past volledig in dit beeld. Hun diensten sluiten perfect aan op die van ons. Samen kunnen we de markt breder en beter bedienen. Voor bestuurders van zorgorganisaties is het prettig dat ze voor de hele keten van ICT één aanspreekpunt hebben op strategisch en tactisch niveau. En ze hoeven niet bang te zijn voor vendor-lockin. De oplossing van CuraTec is namelijk leveranciers-onafhankelijk op het gebied van hardware en sensoring.”

Marktleider

Wim Smeenk, CEO van CuraTec: “De fusie met RAM-IT is een belangrijke mijlpaal voor ons. Onze producten en technologieën vormen een ideale aanvulling op het portfolio van RAM-IT.  Ze maken ons tot de onbetwiste Nederlandse marktleider in onze vakgebieden.”

RAM Infotechnology organiseert op 19 september in Koninklijke Jaarbeurs het Future Proof ICT Summit event in samenwerking met Dutch Health Hub. Ruud Koolen, director Dutch Health Hub, is dagvoorzitter van de bijeenkomst. 

 

Deel

artikel
Platform biedt kostenefficiënte hoorzorg op afstand
Lees meer
artikel
Pepper bevraagt winnaars Nationale Zorg Innovatieprijs
Lees meer
artikel
Digitale zorg Achterhoek krijgt dreun na exit PGO-leverancier
Lees meer
artikel
‘Digitalisering zorg vraagt om gerichte strategie’
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in