ROM Utrecht Region sluit zich aan bij Dutch Health Hub

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Marc Kalf: ‘Utrecht wordt één groot living lab’
Lees meer

ROM Utrecht Region is sinds 1 juni kennispartner van Dutch Health Hub. De samenwerking kreeg meteen concreet vorm tijdens Dutch Health Week. 

Tien Utrechtse start-ups presenteerden tijdens Zorg & ICT hun innovaties op het Heart of Health start-upplein van ROM Utrecht Region. De ROM organiseerde daarnaast uiteenlopende sessies zoals een innovatie-ontbijt met ondernemers en belanghebbenden uit zorg en welzijn. Daarnaast waren er kennissessies over marktintroductie van innovaties in Nederland en Europa en de Medical Devices Regulation.

Open Health Lab

Veel private en publieke stakeholders in Utrechtse regio spelen een rol bij innovatie binnen life sciences and health. Samen met deze partners werkt ROM Utrecht Region toe naar een ‘Open Health Lab’. Daarin werken die partijen samen om innovaties naar de markt te brengen. Tijdens het Open Health Lab Symposium in het Auditorium van Jaarbeurs namen sprekers als Thijs van Es van FC Utrecht, Kjell van der Giessen van Defensie en Winnie Meijer van Holomoves de deelnemers als het ware mee in dat Open Health Lab.

Realiseren van droom

ROM Utrecht Region bekrachtigde tijdens Dutch Health Week het kennispartnerschap met Dutch Health Hub. Senior business developer Marc Kalf zegt daarover: “Het partnerschap met Dutch Health Hub geeft ROM Utrecht Region de mogelijkheid om ons netwerk te vergoten en kennis uit te wisselen. Het oplossen van maatschappelijke uitdagingen in de zorg en het stimuleren van innovatie kan niet zonder samen te werken. Het bouwen van een Open Health Lab waarin bedrijven samen met zorgorganisaties en kennisinstellingen kunnen testen, valideren en implementeren is onze droom. Dit is een mooie stap in het realiseren van die droom!”

Ecosysteem

Samenwerking en zorginnovatie staan ook hoog op de agenda van Dutch Health Hub. Daarom is Ruud Koolen, director Dutch Health Hub, blij met de samenwerking. “Het is mooi dat we samen met ROM Utrecht Region en andere partners kunnen bouwen aan een ecosysteem om de gezondheid van burgers en de gezondheidszorg te verbeteren. Die moet toegankelijker, betaalbaarder en duurzamer worden. Dat vergt vooral samenwerking, innovatie en transformatie van het systeem.”

Foto: ROM Utrecht Region, Jos Hummelen

 

Deel

artikel
Platform biedt kostenefficiënte hoorzorg op afstand
Lees meer
artikel
Maastro halveert wachttijd behandeling longkanker
Lees meer
artikel
Pepper bevraagt winnaars Nationale Zorg Innovatieprijs
Lees meer
artikel
Radboudumc en UT intensiveren health tech-samenwerking
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in