Tenzinger geeft zorgverslimmer podium

Philip van de Poel Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Autisme-app SAM wijst weg naar duurzame innovatie
Lees meer

IT-dienstverlener Tenzinger nomineert dit jaar wederom 24 kandidaten voor de Zorgverslimmer Award 2022. De prijs wordt op 9 maart uitgereikt als sluitstuk van het Tenzinger Zorgverslimmer Festival. Een deskundige jury doet de beoordeling. Stemmen voor de publieksprijs kan nog tot 17 februari.

De Zorgverslimmer Award beleeft dit jaar de tweede editie. Met deze award wil Tenzinger iedereen in de zorg aansporen om mee te blijven denken én werken aan een slimmere zorg.

Dit laatste is wat Tenzinger betreft hard nodig. De zorg staat immers voor enorme uitdagingen. Want de vraag naar zorg groeit, net als de kosten en het tekort aan personeel. Deze problemen zijn niet meer op te lossen met meer geld of meer personeel.

Efficiënter

Wat nodig is, zijn slimme oplossingen. Denk hierbij aan onder meer algoritmes, voorspellers, procesverbeteringen, methodes, mooie projecten of inspirerende boeken. Dergelijke oplossingen geven zorgverleners meer tijd voor zorg. Daarnaast bieden ze meer en beter inzicht in wat cliënten en zorgprofessionals nodig hebben. Ze maken de zorg alerter, pro-actiever en efficiënter.

Jury

Op de eigen website stelt Tenzinger de 24 genomineerden van dit jaar alvast voor. Via een open stemprocedure kunnen bezoekers aangeven wie de publieksprijs verdient. De Zorgverslimmer Award zelf wordt toegekend door een vierhoofdige jury. Die bestaat uit zorgbestuurder Lidy Hartemink, Yvette Roke, winnares Zorgverslimmer Award 2021, ervaringsdeskundige Jerry Allon en Arriejanne Brouwer, manager Product Management bij Tenzinger.

Publiciteit

De prijs levert de winnaar naast een award vooral aandacht en publiciteit op. “Zo’n award winnen betekent dat deuren open blijven gaan voor de ideeën die je onder de aandacht wilt brengen”, zegt Yvette Roke. Op deze manier wist ze de afgelopen maanden de belangstelling voor de door haar ontwikkelde apps tegen stress bij autisme (SAM) en stress op de werkvloer (STAPP@Work) een extra impuls te geven.

Deel

artikel
‘Innovatietours Ouder Worden 2040 groot succes’
Lees meer
artikel
Dutch Health Week trekt 55 duizend bezoekers
Lees meer
artikel
VR en AR in de zorg: do’s en don’ts
Lees meer
artikel
Innoveren met de Franse slag?
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in