De Zonnebloem zoekt zorgvrijwilligers

Gastauteur Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Leuker kunnen we uw beperking niet maken…
Lees meer

Op MPS de Zonnebloem krijgen mensen met een lichamelijke beperking het ultieme vakantiegevoel. Een enthousiaste bemanning, die deels bestaat uit zorgvrijwilligers, staat dag en nacht klaar voor de gasten aan boord. Mensen die vanwege een hoop gezondheidszorgen in hun bagage niet zomaar op vakantie kunnen. William Koevoets is een van die vrijwilligers.

Zeker één keer per jaar vaart Koevoets mee als hoofdverpleegkundige op MPS de Zonnebloem. Dat doet hij naast zijn werk als oncologieverpleegkundige. Op het schip zorgt hij ervoor dat alles rond de vakanties goed georganiseerd is. “Ik regel dat iedereen de juiste zorg krijgt van de juiste vrijwilliger, zodat niets de vakantiegangers in de weg staat om volop te genieten.”

Eindelijk weer eens in bad

De vaarvakanties van de Zonnebloem drijven voor een belangrijk deel op vrijwilligers. “Na zo’n vijftig vakanties stap ik nog altijd met even veel plezier aan boord”, vertelt Koevoets. “Je hebt hier de tijd om er écht voor elkaar te zijn. En er is ruimte om in alle rust de zorg te bieden die nodig is. Je ziet mensen genieten van kleine dingen, met een grote betekenis: eindelijk weer eens in bad, een ontbijt op bed, een gezellig avondje in de kroeg.”

Zorgen voor vrijwilligers

Koevoets zorgt tijdens de reis vooral voor de zorgvrijwilligers. “Zodat zij al hun aandacht aan de gasten kunnen besteden. Zo’n week is best intensief, dus als een vrijwilliger er even doorheen zit, ben ik er voor haar of hem.”

Het blijft voor hem bijzonder om te zien hoe de hele crew na één dag samen al draait als een geoliede machine. “Iedereen zet de schouders eronder om er voor alle mensen aan boord een mooie week van te maken. Op de laatste dag vraag je je af waar de tijd gebleven is en eenmaal aan wal mis je elkaar.”

Word vaarvrijwilliger

“Aan boord stappen van MPS de Zonnebloem is ook voor jou een onvergetelijke ervaring”, verzekert Koevoets. “Al die tevreden en vrolijke gezichten van de gasten en vrijwilligers die aan het einde van de week van boord stappen, dat geeft zoveel energie.” Zonder vrijwilligers geen (vaar)vakanties van de Zonnebloem. Jouw hulp is dus zeer welkom.

De Zonnebloem neemt deel aan de Supportbeurs tijdens de Dutch Health Week.

 

Deel

artikel
Heleen Lameijer vecht tegen desinformatie
Lees meer
artikel
‘Natuur op Recept’ krijgt eigen verwijstitel
Lees meer
artikel
Iris de Vries: ‘Gezondheid kent geen politieke kleur’
Lees meer
artikel
Onderzoek verduidelijkt verband tussen armoede en psychische aandoeningen
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in