Avicenna Health Hack

Dit jaar wordt voor de zesde keer de Avicenna Health Hack georganiseerd in Nederland. Tijdens de hackathon ontwerpen en creëren deelnemers uit verschillende expertisegebieden innovatieve oplossingen voor zorg gerelateerde uitdagingen. Door de expertise van studenten, patiënten en gezondheidsprofessionals te combineren, wordt deze hackathon een springplank voor zorginnovatie.

De hackathon van dit jaar vindt plaats op 29 april 2023 bij YES!Delft. Aansluitend zal er een netwerkborrel plaatsvinden, waar de deelnemers op een laagdrempelige manier in contact kunnen komen met elkaar en onze partners. Tickets zijn nu beschikbaar!

Houdbaarheid van zorg

Het thema is dit jaar is houdbaarheid van de zorg. De hackaton richt zich op financiële duurzaamheid en welzijn in de zorgsector. Het huidige zorgstelsel staat voor verschillende uitdagingen, waaronder stijgende zorgkosten, toenemende druk op zorgstelsels en tekorten aan zorgaanbieders.

Door deze uitdagingen moet het huidige zorgsysteem worden aangepast om toekomstbestendig te worden. Maar wat moet er gebeuren, door wie en wie is verantwoordelijk? De complexiteit van deze uitdagingen vraagt om transdisciplinaire samenwerking. De deelnemers gaan dit brede thema, en de verschillende cases en uitdagingen die het omvat, hacken om tot passende duurzame oplossingen te komen.

Iedereen met een raakvlak aan de zorg is welkom om deel te nemen aan de hackathon, of je nu (gezondheid)professional, (master)student, beleidsmaker, ondernemer, adviseur, patiënt of ontwerper bent!

Workshops

De dag gaat van start met verschillende sprekers waaronder Diederik Gommers en Michel van Genderen. Aansluitend vinden er workshops plaats van onder andere Gupta en Medscaler over piramidaal structureren en kader passende zorg. Hierna gaan de deelnemers in groepen aan de slag met de casuïstiek.

 

Deel

Gerelateerd

event
Artificial intelligence in de GGZ
Lees meer
event
‘Zoek het uit!’-congres
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in