Duurzaamheid in de zorg

Veel organisaties begonnen de noodzaak van duurzaamheid ruim een decenniumgeleden in te zien. Een thema dat destijds vaak ging over dubbelzijdig printen en papieren koffiebekertjes.

Deze beweging werd doorgaans omarmd door een ‘Manager duurzaamheid’ aan te stellen of door wellicht een MVO-afdeling te starten, met een beetje geluk aangevuld door een fanatieke voorvechter ergens in de organisatie voor behoud van de natuur. Hoe mooi zou het zijn geweest als we duurzaamheid toen al hadden verheven tot een strategisch onderwerp.

Het goede nieuws in deze complexe tijd is dat het werken aan duurzaamheid in de zorg verweven is met het bieden van de best mogelijke mensgerichte zorg. Daarvoor helpen de bestaande definities van mensgerichte zorg ons denken en gedrag op te rekken. Dus niet er ook nog bij doen maar mensgerichte zorg anders aanvliegen. Hoe dan? Daarover vertellen Cathy van Beek, Bestuursvoorzitter en Marita Bossers, Directeur van Planetree je tijdens het gratis Webinar ‘Duurzaamheid in de zorg’.

Deel

Gerelateerd

artikel
Zes tips om je innovatievermogen te versterken
Lees meer
artikel
Medicijnverspilling: hergebruik medicijnen komt steeds dichterbij
Lees meer
artikel
Palliatieve zorg verdient groot podium
Lees meer
artikel
Patiëntreis en zorgpad zijn niet hetzelfde
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in