Duurzaamheid, van visie naar uitvoering!

ActiZ, Fizi, Intrakoop, NVTZ, NVZ en de Rabobank organiseren ook dit jaar een inspirerend en verdiepend duurzaamheidscongres. De rode draad van dit congres voor beslissers in de zorg is om alle kanten van een duurzaamheidsbeweging binnen organisaties te laten zien.

Verduurzaming in de zorg staat inmiddels op de bestuurlijke agenda’s. Maar hoe gaan we de verduurzaming goed organiseren en borgen? Hoe gaan we meten en rapporteren? En hoe gaan we het financieren? Dat is wat veel bestuurders, toezichthouders, directie of leden van management teams nu bezighoudt.

Maatschappelijke urgentie

Beslissers in de zorg zijn soms nog te weinig doordrongen van de maatschappelijke urgentie óf hebben onvoldoende zicht op de brede organisatie-impact. Het is een relatief nieuw onderwerp voor het management, de besturen en toezichthouders, dat zijn structurele en strategische plek vaak nog moet krijgen. Het congres wil daar wat aan doen door inzichten en handreikingen te geven.

Projecten en tools

Onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Hans Oosterkamp en keynote spreker en transformatieprofessor Jan Rotmans leren deelnemers hoe een transitieproces werkt en krijgen ze voorbeelden van projecten en tools. Ook komen casussen aan bod vanuit de verschillende rollen en de daarbij behorende perspectieven.

Het congres vindt plaats tijdens Dutch Health Week.

Deel

Gerelateerd

artikel
Zes tips om je innovatievermogen te versterken
Lees meer
artikel
Medicijnverspilling: hergebruik medicijnen komt steeds dichterbij
Lees meer
artikel
Palliatieve zorg verdient groot podium
Lees meer
artikel
Patiëntreis en zorgpad zijn niet hetzelfde
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in