From Bits to Better

IDEA-FAST is een groot, internationaal onderzoeksproject dat als doel heeft om digitale ‘endpoints’ te identificeren die op een objectieve, betrouwbare en gevoelige manier de progressie van neurodegeneratieve ziektes evalueren. Bij dit onderzoek wordt patiëntenparticipatie als onmisbaar gezien.  Vandaar dat Lygature In het kader van dit project een workshop over patiëntenparticipatie organiseert.

Daarbij worden patiëntvertegenwoordigers, onderzoekers, ethici, medici en leden van de patiënten-adviesraad van IDEA-FAST bij elkaar gebracht.

Tijdens de workshop willen we vanuit multidisciplinaire perspectieven kijken naar patiëntenparticipatie. We kijken in drie rondes naar wie de patiënt is, wat het perspectief van de patient is en hoe in de praktijk op een betekenisvolle wijze patiëntenparticipatie uitgevoerd kan worden.

 

Deel

Gerelateerd

event
‘Zoek het uit!’-congres
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in