Gezondheid en Mensbeeld: Zelfherstel, bewustzijn en zelfbeeld

Na twee bijzondere congressen over het Zelfherstellend vermogen en Bewustzijn zijn wij blij te kunnen aankondigen dat op vrijdag 2 juni 2023 het nieuwe, hier nauw op aansluitende AIM-AVIG congres zal plaatsvinden met de titel Gezondheid en Mensbeeldmet de subtitel Zelfherstel, bewustzijn en zelfbeeld.

Dr. Esther van der Wall is neurowetenschapper en kinderpsychiater. Zij zal ons in de openingslezing meenemen op haar reis door de dieren- en mensenwereld. Ze schetst een beeld van de mens in een groter perspectief, met een systemische benadering, wetenschappelijk onderbouwd vanuit haar kennis en ervaring met Mind-Body Medicine

De lezing van dr. Judith Kocken sluit hier nauw op aan. Judith is kinderarts, gespecialiseerd in maagdarmleverproblemen, en holistisch werkend arts. Beiden geven veel aandacht aan onze start als mens, die al voor de conceptie begint, van onze groei en ontwikkeling: het kind in ons.

Workshops

Na de lunchpauze zijn er twee workshops. Tijdens de eerste workshop staan onze emoties centraal in relatie tot gezondheid. Die wordt  begeleid door Lian Tjon Soei Len, anesthesioloog en hoofd van de pijnpoli in Volendam, samen met Marjon Oomens, ervaringsdeskundige en directeur van de Stichting Emovere.

Tijdens de andere workshop staat het bewustzijn centraal in relatie met het zelfherstellend vermogen. Deze wordt ingeleid door Giliam Kuijpers, oud-kinderarts, bestuurder in de zorg en directeur van Medgezel. Zij doet dit samen met Pascale Bruinen. Deze voormalig officier van justitie werkt al jaren als schrijver, spreker en coach gespecialiseerd in gezondheidsbevordering door mindset-optimalisatie en mentale prehabilitatie. De twee workshops worden tweemaal gegeven, zodat iedereen in de gelegenheid is om ze beide te volgen.

Aan het einde van de dag is er nog een lezing door prof. dr. Jan van der Greef.

Deel

Gerelateerd

event
De Week van Arts en Leefstijl 2024
Lees meer
event
Be!eef
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in