Lustrumcongres Netwerk Zicht op Buiten

Kinderen zitten te veel binnen en brengen te veel tijd door achter een beeldscherm. Funest voor de gezondheid, want bijziendheid neemt hierdoor fors toe en kan leiden tot netvliesloslating en blindheid. Maar ook motoriek, conditie, houding, gewicht en mentale gezondheid gaan achteruit. Hoe kunnen we gezamenlijk de leefstijl van de jeugd verbeteren? Tijdens het lustrumcongres van Netwerk Zicht op Buiten op 23 november gaan wij dieper in op deze uitdaging.

Het Netwerk Zicht op Buiten zet zich al vijf jaar in om leefstijl van de jeugd te verbeteren. Bijvoorbeeld door minstens twee uur per dag buiten te zijn en/of te spelen in de eigen omgeving. Daardoor kan toename van bijziendheid verminderen en worden minder mensen onnodig blind. De vraag is hoe we dat gezamenlijk voor elkaar kunnen krijgen (#hoedan).

Buiten spelen stimuleren

Tijdens het lustrumcongres leer je als beleidsmaker, onderwijsprofessional, jeugdartsen of andere (oog)zorgprofessional over de laatste ontwikkelingen in de ooggezondheid. Je krijgt tips en voorbeelden om buiten spelen te stimuleren. Vanuit (gedrags)onderzoek, beleid én praktijk.

Het programma trapt af met Florien van der Windt (Directeur Publieke Gezondheid VWS) en Karine van ’t Land (Voorzitter KAMG). Verder zijn er bijdragen van onder andere oogarts (en epidemioloog) professor Caroline Klaver en optometrist Gabi Steenbekkers, Gezonde School adviseur Muriel Weltens en Alles is Gezondheid netwerkadviseur Annette Postma.

Deel

Gerelateerd

event
Missie Mentaal: landelijk congres Mentale Gezondheid
Lees meer
event
De Week van Arts en Leefstijl 2024
Lees meer
event
Missie Mentaal: Mentaal Boekenbal
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in