Zinvol aan de slag met data in de langdurige zorg

Al sinds de uitvinding van de computer wordt data vastgelegd. Onder data verstaan we ‘informatie in digitale vorm’. Data kan helpen te begrijpen wat er is gebeurd, maar kan ook helpen te voorspellen wat er kán gebeuren en vormt zo steeds vaker de basis voor beslissingen en handelingen die mensen nemen. Ook zijn er steeds meer datagedreven technologieën die zich intelligent gedragen en zo in staat zijn taken van de mens over te nemen. Denk aan slimme camera’s, sociale robots of beslissingsondersteunende software.

Bij zulke toepassingen wordt vaak de term AI, ofwel kunstmatige intelligentie gebruikt. Maar hoe kunnen data en AI op een zinvolle en verantwoorde manier worden toegepast in de langdurige zorg?

​Op maandag 5 juli organiseert Vilans een introductiebijeenkomst ‘Zinvol aan de slag met Datagedreven zorg’. Tijdens deze introductiebijeenkomst wordt ingegaan op trends en ontwikkelingen op het gebied van data en AI binnen de langdurende zorg en de kansen en uitdagingen die hiermee gepaard gaan. Daarnaast vertellen verschillende gastsprekers over hun initiatief op het gebied van data en AI en hoe zij daarbij oog hebben voor zinvolle en verantwoorde toepassing.

Deze bijeenkomst is de start van een reeks werkplaatsen die dit najaar georganiseerd worden rond Zinvolle en verantwoorde toepassing van Data en AI binnen de langdurende zorg,

Deel

Gerelateerd

event
Artificial intelligence in de GGZ
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in