Certificering van medische apps: zo betrek je de eindgebruiker

De certificering van medische apps is eenzijdig gericht op technische en procedurele aspecten van innovatie. Dutch Health Hub organiseert in samenwerking met Zorginnovatie.nl de masterclass Certificering van medische apps: zo betrek je de eindgebruiker.  

CEO Jacco Schutte van MS sherpa: “We worden bij een audit dagenlang doorgezaagd over procedures, maar het woord patiënt of gebruiker ga ik niet horen van de notified body.”

Om daar verandering in te brengen, schakelde hij UX/UI lead Machiel Oskam van Online Department in. Het resultaat: de ontwikkeling van een geheel vernieuwde app binnen drie maanden. MS sherpa heeft die samen met patiënten getest. “Zo willen we graag werken; snel, wendbaar en samen met de eindgebruiker.”

En dat valt niet mee in een omgeving waarin de regelgeving ingrijpend wijzigt. En waar je een bureaucratische obstakelkoers moet lopen voor de certificering van een medische app.

Leer in gesprek met Jacco Schutte en Machiel Oskam:

 • Regelmatig te testen om gebruikersaspecten als therapietrouw en gezondheidsdoelen te verbeteren.
 • Het gebruikersperspectief in te brengen bij certificering.
 • Omgaan met de schaarste aan keuringscapaciteit van notified bodies.
 • Klippen van de veranderde wetgeving te omzeilen.
 • Vooruit te komen in de bureaucratische obstakelkoers.

Let op! De masterclass is alleen bedoeld voor start ups.

 

 • Sprekers
  Jacco Schutte

  CEO van Sherpa

  Jacco Schutte heeft ruim vijftien jaar ervaring in het verbeteren van de zorg op het snijvlak van strategie, innovatie en technologie. Als manager/directeur in verschillende ziekenhuizen heeft hij verschillende e-health implementaties gerealiseerd en veel kennis opgedaan van het zorgproces en de uitdagingen. Als ondernemer was hij een van de oprichters van het landelijk platform voor zorgcoördinatie.

  Machiel Oskam

  AX/UI lead Online Department

  Machiel Oskam is specialist digitale zorginnovatie & design thinking. Hij is de oprichter van Online Department.

Deel

Gerelateerd

event
Artificial intelligence in de GGZ
Lees meer
event
‘Zoek het uit!’-congres
Lees meer
event
Challenge & Congress: Sustainable Healthcare Challenge
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in