Digitale coach gaat patiënt met chronische darmziekte helpen

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Zes tips om je innovatievermogen te versterken
Lees meer

Een patiënt met een chronische darmziekte als Crohn en Colitis Ulcerosa kan nog niet aan de slag met gerichte of gepersonaliseerde digitale therapieën. Startup Nori Health wil hier verandering in brengen en vond een investeerder.

Nori Health ontvangt een seed investering van Healthy.Capital en een angel investeerder om klinisch onderzoek te starten en het programma commercieel te vermarkten.

Digitale coach

Volgens wetenschappelijk onderzoek kunnen digitale therapie-apps de kwaliteit van leven van patiënten met ontstekingsachtige aandoeningen aanzienlijk verhogen. Deze inzichten zijn samen met actuele ontwikkelingen binnen IBD-onderzoek vertaald naar digitale coach Nori.

Inzicht in ziekteverloop

Roeland Pater, oprichter van Nori Health en zelf Crohn-patiënt: “Op dit moment wordt er nog veel gewerkt met traditionele methodes zoals het invullen van vragenlijsten om een ziektebeeld in kaart te brengen. Maar we willen juist meer inzicht krijgen in het ziekteverloop, in de aanjagers van symptomen en hoe die tegen te gaan.”

Meer kwaliteit van leven

Pater: “Er is een verschil van 30 procent in kwaliteit van leven tussen mensen met een chronische aandoening, zoals ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa, en gezonde mensen. We kunnen dat verschil echt verkleinen. Dat heb ik persoonlijk ook zo ondervonden.“

Daniëlle van der Horst, van de stichting patiëntenvereniging Crohn & Colitis NL: “Als patiëntenvereniging zien wij een meerwaarde in het gebruik grote noodzaak van digitale ondersteuning voor mensen met ziektes van Crohn en Colitis ulcerosa. De Nori health-app is een goed voorbeeld van een laagdrempelige digitale tool die mensen persoonlijke begeleiding kan bieden.”

Geen digitale ondersteuning farmaceuten

Douwe Jippes van Healthy.Capital: “Voor patiënten betekent een diagnose als ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa dat zij elke dag met een zware aandoening dienen te leven. Er is geen hoogwaardige behandelondersteuning tussen doktersbezoeken beschikbaar. Farmaceuten bieden bijvoorbeeld geen digitale ondersteuning bij het innemen van ontstekingsremmers. In onze ogen gaat Nori Health dat gat invullen en de kwaliteit van leven van veel mensen verbeteren.”

Klinisch valideren

De investering van Healthy.Capital wordt gedaan om Nori Health klinisch te valideren in samenwerking met verschillende ziekenhuizen in Nederland. Tevens dient de investering om Nori Health als bedrijf klaar te maken om zoveel mogelijk patiënten binnen en buiten Nederland te bedienen.

 

Deel

artikel
Gepaste zorg is soms kwestie van ‘gewoon stoppen’
Lees meer
artikel
International Forum on Quality and Safety in Healthcare komt naar Utrecht
Lees meer
artikel
Zorgverzekeraar steekt zes miljoen in zorginvesteringsfonds
Lees meer
artikel
mAxInsights geeft inzicht in buitenlandse markten
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in