Mensen die inspireren en innoveren

Ruud Koolen Auteur
Lees meer

Innovatie is het trefwoord van de week. Inspirerende mensen maken het verschil. Sander de Hosson en Sabine Netters geven met hun organisatie Carend de kennis van palliatieve zorg en de vaardigheden van zorgprofessionals een vernieuwende impuls. Met wekelijkse webinars bieden ze professionals nieuwe inzichten om in de laatste levensfase passende zorg te verlenen. En ze willen een centrum voor palliatieve zorg openen.

Pleitbezorger Baukje van den Heuvel van Fit4Surgery vindt de resultaten van prehabilitatie oftewel intensieve training van patiënten voordat ze naar de operatietafel gaan nog altijd indrukwekkend. “Sinds antibiotica heeft geen enkele interventie zo’n groot effect gehad op complicaties.”

Vertrouwen in zorgprofessionals is het onverwoestbare fundament onder Buurtzorg. De community care van deze organisatie heeft intussen wereldwijd impact. Het World Economic Forum heeft Jos de Blok onderscheiden voor deze sociale vernieuwing van wereldformaat. Maar hoe zit het dan met de broodnodige samenwerking in de regio?, vraagt bestuurder Eppie Fokkema van Archipel Zorggroep zich af. Hij maakt een kanttekening: Jos de Blok vergeet samenwerking in de regio.

Innovatie lukt lang niet altijd. Of niet meteen. Of zelfs niet ten volle na miljoeneninvesteringen. Zo raakt de patiënt achterop bij de digitalisering van de zorg. En een grote ambitie met de toepassing van kunstmatige intelligentie in de zorg lijdt schipbreuk nu IBM zijn digitale zorgicoon ‘Dr Watson’ verkoopt voor een fractie van de geïnvesteerde miljarden.

Wil je zelf leren innoveren?
Als je zelf wilt leren innoveren en valkuilen wilt omzeilen, kun je deelnemen aan een reeks bijeenkomsten: vier inspirerende  Health CatchUPs.

Deel

artikel
Zes tips om je innovatievermogen te versterken
Lees meer
artikel
Medicijnverspilling: hergebruik medicijnen komt steeds dichterbij
Lees meer
artikel
Palliatieve zorg verdient groot podium
Lees meer
artikel
Patiëntreis en zorgpad zijn niet hetzelfde
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in