Kennismaken met kinderpalliatieve zorg

Carend organiseert in september en oktober vier webinars over kinderpalliatieve zorg. De eerste, op 13 september, biedt een kennismaking met het onderwerp. Aan het woord komen moeder Paula van Driesten en kinderarts Eduard Verhagen.

De zoon van Paula van Driesten overleed in op 13-jarige leeftijd aan de gevolgen van een zeldzame ziekte. Na zijn overlijden in 2020 schreef Paula het boek ‘Dichtbij’, dat gaat over  zingeving, verlies, emoties als angst, twijfels, zorgen en hoop. Tijdens het webinar deelt Paula haar ervaringen.

Aan de hand van haar verhaal gaat  Eduard Verhagen, kinderarts en hoogleraar palliatieve zorg voor kinderen, in op de geschiedenis van de kinderpalliatieve zorg in Nederland. Je krijgt een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen, successen, drempels en belemmeringen. Ook gaan we in op de structuur van de kindzorg en de impact van gezinszorg op kind, ouders en zorgprofessionals.

Meer over

Palliatieve zorg ,

Deel

Gerelateerd

event
ICHOM 2024
Lees meer
event
Jaarcongres Tijd voor Verbinding
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in